Aktywne Wpisy
Uprzejmie przypominam, że "w Ukrainie" jak i "na Ukrainie" są poprawnymi formami w j. polskim wg Rady Języka Polskiego i profesora Jana Miodka.
Nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym. #jezykpolski #ukraina #wojna #bekazkonfederacji #polityka
Nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym. #jezykpolski #ukraina #wojna #bekazkonfederacji #polityka
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#jedzenie #jedzzwykopem #gotujzwykopem #keto #mieso #zerocarb #carnivore #dietakarniwora #dieta #bederzigol
Do czarnolistowania: #69762700e1624c438ad6d2981e4698a7
Komentarz usunięty przez autora
1. Medycyna Praktyczna. Przetworzone mięso jest rakotwórcze (dostęp 21.09.2018).
2. Puls Medycyny. Rakotwórcze mięso (dostęp 21.09.2018).
3. Raport WHO nt. mięsa
4. Domingo JL.: Food Chem Toxicol. 2017, 105:256-261.
6. Santarelli RL.: Nutr Cancer. 2008; 60(2):131-44.1. Medycyna Praktyczna. Przetworzone mięso jest rakotwórcze (dostęp 21.09.2018).
2. Puls Medycyny. Rakotwórcze mięso (dostęp 21.09.2018).
3. Raport
@Manymouse: Czyli wolisz ślepo wierzyć w "naukę", niż w fakt, że u ludzi żyjących zgodnie z naturą rak praktycznie nie występował? Nosz #!$%@?, chyba ewidentnie coś z tymi badaniami jest nie tak, skoro jak byk masz przykłady w świecie rzeczywistym. Badania epidemiologiczne to rak sam w sobie i ciężko wyciągać z nich wartościowe
https://www.mp.pl/pacjent/onkologia/aktualnosci/131143,przetworzone-mieso-jest-rakotworcze-podaje-swiatowa-organizacja-zdrowia
https://pulsmedycyny.pl/rakotworcze-mieso-893594
https://www.who.int/features/qa/cancer-red-meat/en/
O tym, jak wielkim bullshitem jest ta klasyfikacja, można by dyskutować godzinami. Kiedy jednak spojrzymy na jakość tych dowodów, okazuje się bardzo niska. Patrz na analizę tutaj:
https://annals.org/aim/fullarticle/2752328/unprocessed-red-meat-processed-meat-consumption-dietary-guideline-recommendations-from
@prawdziwymirek: Nie wiem, czy faktycznie jest zmniejszone, czy po prostu rekomendowana ilość jest bardzo przeszacowana (patrz post powyżej). Nawet dla jadaczy węglowodanów, ilość witaminy C, która zapobiega szkorbutowi jest bardzo niska. To powiedziawszy, są przypadki szkorbutu od "jedzenia wyłącznie mięsa",
@Manymouse: Rzeczywiście; przytaczasz jakieś gówno-źródła powołujące się na inne gówno-źródła, które dementuję odniesieniami do literatury naukowej, a potem jęczysz. (-‸ლ)