Wpis z mikrobloga

Bry. :)
Zakładając że HyperX Cloud Alpha i HyperX Cloud II Red 7.1 są w tej samej cenie to które byście wybrali i dlaczego? Potrzebuję słuchawek m.in do CS:GO i wydaje mi się że lepszą opcją są Cloud II ze względu na kartę dźwiękową w zestawie. W dostępnych porównianach Cloud Alpha wygrywa ale najczęśniej jest wzmianka o cenie a w moim przypadku nie będzie miała ona znaczenia.
Dzkęki :)
#sluchawki #csgo
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tomek0931: nie wiem jak cloudy II, ale alphy mam kilka lat i w zasadzie są nie do popsucia, nigdy z nimi nie miałem żadnych problemów, pozycjonowanie jest idealne, nawet wygląd jest dokładnie taki sam jak przy nowości ;d jak za 200zl, myślę że nie ma lepszej alternatywy
  • Odpowiedz
  • 0
@Megawonsz_dziewienc o bujdzie z 7.1wiem i to prawda że to kit. Chodzi o naprawdę wysoki komfort użytkowania ze względu na konstrukcję. Już po założeniu w sklepie czuję że będzie mi się w nich dobrze grało a nie potrzebuję do tego sprzętu za 500 i więcej PLN. Streamować nie będę więc mikrofon wystarczy w zupełności do kontaktu w grze. Napisałem o Cs właśnie po to żeby uniknąć odpowiedzi że te się nie
  • Odpowiedz
@tomek0931: a co do mikrofonu to prawda co megawonsz pisał, mikrofony w tych słuchawkach są bardzo słabe, do dawania info z randomami wystarcza, ale jak chcesz na tsie z kumplami pograć, to musisz dokupić mikrofon, ja zarzucilem jakiś za 40 zł i jest o niebo lepszy od tego przy alphach
  • Odpowiedz
@tomek0931: Niech ci w sklepie podłącza oba modele i posłuchaj muzyczki w nich, zobacz który dźwięk ci pasuje. W tej kwestii nie pomogę bo żadnych nie miałem, poczekaj na opinie Mirków albo poczytaj opinie, na jakims forum pclab powinna być recenzja
@arkozy: Kontakt z randomami jest tak samo ważny jak rozmowa z ziomeczkami na discordzie czy tsie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tomek0931: sorry z double posta, ale nagrałem ci próbkę mikro bo ludzie tu głupoty wypisują, więc sam oceń czy to jest słaba jakość (tylko weź poprawkę na to że mikro był podłączony do DACa ze wzmacniaczem mikrofonowym): https://soundcloud.com/user-608187762/test-mikro/s-4E50p

A jeszcze co do samych słuchawek, nie wiem jak Alphy, ale mi w cloudach I (to samo co II tylko bez badziewnej karty) po dwóch latach zaczęła się łuszczyć pseudoskóra na padach
  • Odpowiedz
@totmes: @tomek0931: szczerze powiedziawszy trochę mnie zaskoczyłeś tym mikrofonem, jak przyjadę do domu, to ok. 18 nagram test mikrofonu w moich alphach, być może dostałem jakiś felerny model, ale u mnie są straszne szumy
  • Odpowiedz
(nie mówiąc o wbudowanym mikrofonie który jest zwykle bardzo miernej jakości

@Megawonsz_dziewienc: Przecież Cloudy 2 mają w miarę ok mikrofon, który dobrze tłumi dźwięki i nie buczy. W porównaniu z syfem od firmy znanej jako Razer to są cudowne słuchawki.
  • Odpowiedz