Wpis z mikrobloga

#msalamon
Ostatnio mnóstwo osób pyta się mnie o przeportowanie moich kodów na STM32F103C8T6. Niechętnie podchodzę to tego zadania… Chciałbym dzisiaj wbić kij w cebulowisko i opowiedzieć w kilku zdaniach jaki mam problem z popularną, tanią płytką BluePill.
https://msalamon.pl/dlaczego-nie-robie-wpisow-na-bazie-plytki-bluepill/?utm_source=wykop&utm_medium=post&utm_campaign=bluepill
#programowanie #elektronika #stm32 #arduino #raspberrypi #cebula
msalamon - #msalamon
Ostatnio mnóstwo osób pyta się mnie o przeportowanie moich kodó...

źródło: comment_izPnEmu6aibostlsnRW3VVgJEZDoVx36.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Najwiekszy problem obecnie to podróbki procków na tych płytkach, pół biedy jak ID maja zgodne ale ostatnio dostałem z całkowicie innym chipem o innym ID i łatwiej było zmienić procka niż rekonfigurować środowisko
  • Odpowiedz
@msalamon: wszystko fajnie, ale rzecz się też rozbija o potrzeby. Jeśli robisz projekt na płytkach stykowych, łączony kłębem przewodów i mieszczący się na niedużej stolnicy, Nucleo jest dla Ciebie i zgoda, będzie to bardzo wygodna opcja. Ale co, jeśli twój projekt ma trafić na PCB i wraz z kupą peryferiów zmieścić się dajmy na to w niedużej obudowie DIN? Tu bluepillow jest naprawdę super wyjściem, bo stanowi naprawdę fajny kawałek
  • Odpowiedz
@msalamon: czytałem, moja odpowiedź tyczy się samego faktu, że czasem pillow jest nie takim znów złym wyborem mimo wad, które wymieniasz. A jeśli chodzi o oryginalność - cóż, moje pillowy kupowałem na Ali, póki co nie narzekam.
  • Odpowiedz