Aktywne Wpisy
NoKoments +215

maybe +1585
Właśnie przyjechał do mnie znajomy z Polski, a że piątek, to otworzyliśmy wino. Potem jedziemy na strzelnicę jego autem. Pozdrowienia z #emigracja Trzymajcie się tam jakoś w tej Polsce!
#pokazmorde #afera #pdk #wypadek #heheszki #polskiedrogi
#pokazmorde #afera #pdk #wypadek #heheszki #polskiedrogi

Jestem kolejną osobą, która chce osiągnąć te mityczne 15k. Troszkę przerabiałem Udemy, teraz jestem w połowie książki E. Matthesa.
Problem mój polega na tym, że mam wrażenie, że kończąc jeden dział, a zaczynając kolejny nabyta wiedza po prostu mi ucieka. W książce co prawda jest po kilka ćwiczeń do każdego rozdziału ale mam wrażenie, że jest to ciągle za mało.
Polecicie coś dla początkującego? Cokolwiek - listy, tuple, statementy - żebym mógł sobie poutrwalać.
Ps. Coding bat oraz code abbey już znam (chociaż szczerze mówiąc mam problemu z inputem w tym drugim).
Pisanie własnego kodu.
XD!!!
nie to są zadania takie typowe proste do poćwiczenia na początek, żeby się języka poczuć i poćwiczyć
jak chcesz na juniora startować to musisz jakieś frameworki ogarniać, w Javie np Springa i umieć postawić jakieś sensownego CRUDa xD
chociaż z drugiej strony to jest dość dobre, bo uczy z jakiego zagmatwanego polecenia napisać kod i często trzeba wykorzystywać algorytmy
@Papelavitus: pisanie kodu zamiast samego czytania/oglądania, nic lepszego nie ma
@Papelavitus: A pytanko jak ta książka? Polecasz generalnie? (wcześniej styczność z javą ale na podstawowym poziomie, w sumie od 1,5 roku działam w czymś innym niż programowanie ale mam ochotę na powrót, bardziej dla samego siebie ale może w przyszłości coś bardziej z pracbazą)
Np. Teraz przerabiam pliki i wyjątki i mam zadanie aby napisać kod który będzie pobierał dane z inputu i przerzucał do pliku tekstowego na