Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +542
bibi__ +244
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
1. Głosowanie dotyczyło liczby wicemarszałków, a nie czy może być nim członek konfederacji
2. Konfederacja nie ma przedstawiciela w prezydium, dlatego, że nie zebrali wystarczającej liczby podpisów dla swojego kandydata, a nie na skutek zmowy jak sugeruje autor. Koła poselskie nigdy nie mają swoich wicemarszałków.
#polityka #urojeniaprawakoidalne #sejm #konfederacja #bekazprawakow #neuropa
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@KavertVoor: skąd ten pomysł?
@Soojin21: tylko takie rzeczy wypadałoby znać, a jak widać szury mają z tym problem
1. Tradycja parlamentarna. Tylko tyle i aż tyle. Nie trzeba było się na nią powołać, ale można było to zrobić. A że tak się nie stało – pic rel.
2. Taka jest ordynacja, że PiS przy 40-procentowym poparciu na większość w sejmie. Przy metodzie bardziej proporcjonalnej, np. Sainte-Laguë – takiej większości by nie miał. I lewaków powinno to najbardziej boleć.
@KavertVoor: kiedy koła poselskie dostawał wicemarszałka? Nie ma takiej tradycji.
@KavertVoor: a przy metodzie Hare’a-Niemeyera mieliby jeszcze mniej, tyle że w Polsce obowiązuje dana ordynacja i tyle, nie wiem na co płakać
@KavertVoor: no może i bylo, to dlaczego nie złożyli wniosku o takiegoż wicemarszałka? Przecież nikt im nie bronił, zasady znają ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@KavertVoor: czyli nie w każdym. Proste pytanie czy ROP dostał wicemarszałka? Nie. Czy MN dostaje wicemarszałka? Nie. Ani nie ma takiego zwyczaju, ani nie ma takiej tradycji.
Czy oczekiwania Konfederacji były wobec wszystkich zgromadzonych tutaj faktów