Aktywne Wpisy
ArnoldZboczek +521
Ministerstwo zdrowia nie ma 3 mld dla szpitali, ale dla #deweloperka zawsze się znajdą. Różnica pewnie jest taka, że szpitale nie opłacają kampanii wyborczych ¯\(ツ)/¯
#nieruchomosci #kredytnastart
#nieruchomosci #kredytnastart
iforgotmypass_ +339
Bawi mnie że ludzie / rząd / urzędy cisną po #programista15k którzy przechodzą na b2b, a wszyscy zapominają o majstrach co wszystko biorą w gotówie do łapy i c--j, nie zapłacą żadnego podatku xD
#polska #podatki
#polska #podatki
Jednokierunkowa z chodnikami, typowa osiedlówka, zza samochodu wyłania się rodzinka, dwójka bombli, na przodzie oczywiście wózek, ojciec z telefonem w ryju i wychodzi nie patrząc na drogę co się dzieje. Awaryjne hamowanie i z ryjem, że są ścieżki!!! No ścieżki nie ma, bo osiedlówka xD Nie dość, że płacę na te jedo dwa bombelki, to jeszcze bym sobie ten głupi ryj rozwalił i rower. Gdzieś tu to było: https://www.google.com/maps/@51.927833,15.498651,3a,75y,20.63h,85.07t/data=!3m6!1e1!3m4!1swykbVASs2PM7KygeBuxW4g!2e0!7i13312!8i6656
Auto zatrzymało się przed przejazdem rowerowym? To kontynuuję jazdę, ale nie, babcia w Getzie musiała zatrąbić i pogrozić palcem, bo jak to ja tak mogę jechać?! XD
Wózek? Ma koła, to na ścieżkę, pies z 5m smyczą? Idealnie aby przeciąć całą ścieżkę i chodnik i dojść do trawki.
W Zielonej są górki. 40km/h to nie problem, a jaki problem jest wyprzedzić tak wlekącego się rowerzystę, żeby po 200m skręcać w lewo? Żaden xD
4 potencjalne sytuacje wypadkowe w zaledwie pół godziny jazdy.
Najlepiej, najbezpieczniej jest w lesie. Ot kółeczko pod Zieloną Górą długości ok. 15km w większości po niezabudowanym i nieoświetlonym, gdzie zagrożeniem jest chyba tylko dzik.
Z pozytywów i zaskoczeń? Pan w BMW, skręcając w prawo widział mnie i ustąpił na przejeździe. No nie spodziewałem się. Żeby nie było, zawsze w newralgicznych miejscach zwalniam, upewniam się, a dopiero potem jadę.Bo cmentarz jest pełny tych, co mieli pierwszeństwo.
#rower #zalesie
Na przejazdach rowerowych zdarzają się mi bardzo często krzywe akcje, więc rozumiem. Z własnego doświadczenia bardziej to dotyczy godzin szczyty, gdzie każdemu się "spieszy".
Znaki pionowe wskazywały na DDR czy CPR - w przypadku drugiego kwestia jak znak C-13 i C-16 jest dzielony. Jeśli poziomo, to wózek ciągnięty przez psiaka jak najbardziej pasuje.
Sytuacja trzecia to chyba
Nigdy tego nie zrozumiem, czy aż takim problemem jest stanąć za kimś czekając przed przejazdem dla rowerów? Jak ludzie
Na przejazdach to ja mam zawsze ręce na hamulcach. Ale akcja ustąpienia i pouczającego trabienia zdarzyła mi się pierwszy raz xD
O wózek chodzilolo mi wózek z bombelkiem. A pies na smyczy na całej szerokości cpr. Znak z oddzielenie pionowym, ścieżka asfalt, chodnik bruk, ciężko pomylić.
@Ajtos: na GSM autora to nie jest strefa, bo są progi i wyznaczone przejścia.
@WaveCreator: pytaj jak było na zmywaku w Anglii, chociaż pewnie i tak nie zrozumieją.