Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +54
No i masz, a ci znowu #rozdajo robio…
Do zdobycia jest ponownie karta podarunkowa o wartości 100 zł, do wyboru: Decathlon, Zalando, Biedronka, RTV Euro AGD
Zasady są proste. Aby wziąć udział w rozdajo:
•
Do zdobycia jest ponownie karta podarunkowa o wartości 100 zł, do wyboru: Decathlon, Zalando, Biedronka, RTV Euro AGD
Zasady są proste. Aby wziąć udział w rozdajo:
•
źródło: Rozdajo JakDorobic
Pobierz
Lexi20 +423
źródło: 1000010490
Pobierz

Widzę dla siebie ciekawą ścieżkę rozwoju - w przyszłym roku chcę dołączyć do koła naukowego, co zajmuje się łazikiem marsjańskim i rakietami, a w przyszłości marzyłoby mi się zajmowanie się zarządzaniem strategicznym w branży związanej z przemysłem kosmicznym, dlatego wymyśliłem sobie, że ciężkie studia inżynierskie na AGH to będzie to.
I mimo, że dalej jara mnie ta wizja, to jednak coraz częściej mam doły, kiedy siedzę nad jakąś j----ą algebrą albo piszę coś w Bashu.
Strasznie lubię czytać na temat komosu, Marsa, jego terraformacji, fascynuje mnie to. Oprócz tego jest masa innych rzeczy o których mógłbym czytać godzinami nie czując upływu czasu i są to różne dziedziny - od tematyki geopolityki i ekonomii, przez urbanistykę i smart city na piłce nożnej kończąc. Nie mam tak jednak z jakąś elektroniką
Myślałem kiedyś o studiach na SGH i pójściu w stronę pracy w konsultingu, ale ostatecznie ilość rzeczy które musiałbym pisać na maturze (matematyka, fizyka/wos, ang rozszerzony i drugi język) mnie dobiła i po mat-fizie poszedłem właśnie na AGH.
Eh nie wiem czy ktoś w ogóle tu dotarł, przepraszam że to takie długie - miałby ktoś może jakieś rady? Z góry dzięki!
#studbaza #studia #agh #zalesie #sgh
Chociaz nie wiem jakie perspektywy pracy po mikroelektronice to wydaje mi sie, ze szybciej z tego beda jakies pieniadze konkretne w przyszłości niz np. z astronomii. W teamie pracujacym przy bolidzie AGH potrzebują mechaników, programistow, elektronikow, a nie znawcow i pasjonatów sportow wyścigowych. Taka jest niestety rzeczywistosc, wiec jesli mikroelektronika nie sprawia u Ciebie jakiegos obrzydzenia czy odrazy