Aktywne Wpisy

maniel +211
mirki, *rwa mać, *ujnia z grzybnią, żonka dała się oszukać na blika, rano zbombardowali ją telefonami z warszawskich numerów, Provident Polska że niby coś z kartą wyciekło, pieniądze są w niebezpieczeństwie, trzeba przelać na inne konto, potem dzwoni policja, sam komendant, że to prawda, pismo o wszczęciu postępowania przychodzi na whatsapa, komendant nawet zadzwonił na kamerkę, nawinął makaron na uszy, cały czas siedział na linii, żona zbaraniała bo strach, ważny pośpiech itp,
źródło: image
Pobierz
czerwonykomuch +97
Uwaga, dowód anegdotyczny, ale demografia w Polsce naprawdę zaczyna mnie przerażać.
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,

Dlaczego jak dodaję tekst który ma 2285 znaków do pola które w phpmyadmin ma 'type text' to nie zapisuje rekordu do bazy danych ?
....rekordy zapisuje do max około 1400 znaków
desc nazwa_tabeli
i odczytaj ile znakow moze przyjac dana kolumna
-> takie zabiegi budzą silne emocje i destabilizująco działają na pamięć robocza bo uwaga mówi nagle np: 'co? co ona do mnie powiedziała?, ale w tym samym czasie ona już podąża z kolejnymi argumentami...
Eskejpuj, może użyj zapytań parametryzowanych. Może jakiś lekki orm na początek, aby sobie krzywdy nie zrobić? :P
MEDIUMTEXT - 16,777,215
LONGTEXT - 4,294,967,295
https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/string-type-overview.html (tak jest od mysql 5 lub wcześniej, ale wcześniej nie pamiętam)
htmlspecialchars()dopiero przy wyświetlaniu). Sporo przystępnego info znajdziesz na phpdelusions.net - włącznie z PDO vs mysqli.@grzemach: Bajtów. Znaków utf8mb4 będzie 4x mniej.