Wpis z mikrobloga

@madiksa: Z doświadczenia, nie zawracaj mu głowy pierdołami i nie ograniczaj mu kontaktów z matką i nie miej mu za złe, ze chce spędzać czas z rodziną.
  • Odpowiedz
@madiksa: wystarczy tylko powiedzieć ze jesteś i może na cb liczyć i nic więcej: bez głupich tekstów bądź dzielny, poradzisz sobie, bądź twardy + to co piszą mireczki, ewentualnie jak jesteście wierzący możecie się pomodlić
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@BIALYBUREK: czasu nie mieliśmy dla siebie od dawna z racji jego studiów i zawodu, w którym pomaga rodzicom, a o to że teraz jest jak jest pretensji mieć nie mogę, raczej wolę aby poświęcał czas im niż mi, nawet jeżeli to jest ten raz w tygodniu. A jest i szansa że ta jego mama wyzdrowieje, nie chce go ogólnie dobijać.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 15
@madiksa: mam mamę terminal ie chora na raka i dziewczynę która czasem nie wie co robić. Mogę tylko potwierdzić to co koledzy pisali u góry. Najlepsze co możesz zrobić to zrozumieć że czasami będziesz mało ważna - umieć zejść na drugi plan. I zainteresuj się sytuacja - będzie się lepiej czuł jeśli będziesz w temacie. No i każdy zrobiony obiadek będzie bardzo miłe widziany
  • Odpowiedz
@madiksa: poczytaj o tym w internecie, jak wspierać takie osoby, poczytaj książki, możesz się umówić z psychologiem, zapytaj czy możesz w czymś pomoc mamie, może coś ugotować dla niej? Zabrać na krotki spacer, zrobić zakupy, jest mnóstwo rzeczy które możesz zrobić wystarczy tylko ruszyć głowa ;)
  • Odpowiedz
@madiksa na pewno zmień dotychczasowe nawyki: p-------------e się o byle gówna, strzelanie mu z p---y, celowe w--------e go kiedy widzisz ze ma dobry humor
  • Odpowiedz
@madiksa: Powiedz mu wprost, że chcesz go maksymalnie wspierać, więc jak czegoś potrzebuje, to ma z tym uderzać do Ciebie bez żadnych oporów. Zapewnij, że nie musi się krępować, jeśli będzie miał gorsze chwile i będzie przytłoczony sytuacją - oferujesz ramię do wypłakania i wysłuchanie wszystkich uczuć, jakiekolwiek by się nie pojawiały.

Powinien mieć takie poczucie, że nawet jak będzie zły, smutny, sfrustrowany, albo będzie miał jakieś dziwne / złe
  • Odpowiedz
@madiksa: przede wszystkim nie miej pretensji jak zacznie się trochę mniej przykładać do obowiązków domowych, albo się lekko zaniedba. Miałem podobną sytuację i niesamowicie to wkutwia, a w połączeniu z bezsilnością to wybuchowa mieszanka.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@madiksa: ja na przykład wewnętrznie mam dość trzymania się w garści i mimo że mówię że nie chcę żeby się ktoś nade mną litowal, to w głębi chcę żeby mnie ktoś potraktował jak dziecko, dał się wyplakać, a nie wszyscy mówią że trzeba się pogodzić i żyć dalej, bo wcale nie trzeba
  • Odpowiedz