Wpis z mikrobloga

@Ghuleh: to raczej lekarza pytaj, jak brałaś mniej niż 6-12 miesięcy to masz duże szanse, że choroba wróci szybko. Ja po 6 latach nie mogę przestać ¯\_(ツ)_/¯ ale to nie depresja
  • Odpowiedz
kiedyś sam przerwałem paroksetyne po chyba 7 miesiącach bo myślałem, że juz sie wyleczyłem i będzie dobrze. Bardzo zły pomysł to był
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@10129: biorę 15 miesięcy, aktualnie lekarz mówi że mogę zacząć schodzić - jeśli chcę, no i właśnie nie jestem pewna czy chcę ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
A Ty skąd wiesz że nie możesz przestać brać? Co się dzieje?
  • Odpowiedz
@Ghuleh: najwyżej zaczniesz od nowa jak będzie źle, i tak pewnie z miesiąc od syndromu odstawiennego (niektórzy go nie mają podobno, może masz szczęście) się tragicznie czuć będziesz
  • Odpowiedz
  • 0
@10129: kurcze to współczuję mireczku, też miałam stany lękowe zanim zaczęłam brać ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Biorę 200 sertry więc jak będę schodzić po pół tab/tydzień to wychodzi 8 tyg + miesiąc syndrom odstawienny? Kurde nieźle xD
  • Odpowiedz
  • 0
@10129: jak zaczynałam to też 25mg/tydz bo jazdy były... Możesz podać linka do wykresu? bardzo ciekawy (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@Ghuleh: jak nie jesteś pewna czy schodzić to nie schodz lub rób to bardzo, bardzo powoli, np zmniejszaj dawkę o 1/4 tabletki raz na miesiąc to przynajmniej nie będziesz panikować przy skutkach odstawiennych
  • Odpowiedz