Wpis z mikrobloga

@japer: Znam 2 osoby, ktore graja bez kostki i wychodzi im to rewelacyjnie. Niektorzy wola w ten sposob, bo niby dynamike mozna lepiej kontrolowac. To kostka zrobisz, zrobisz paznokcniami, a palcow nic nie zastapi. Tak mowia.
  • Odpowiedz
@Mehqods: Jutro ide do kolesia co tak gra, jezeli nie zapomne, to nagram. Ale nie obiecuje. Jezeli zapomne to sie przypomnij za kilka dni.

@echelon13: Sens jest, ale kazdy gra jak lubi. @japer: japer pytal czy sie nadaje - wiec odpowiedz koncowa jest, ze tak.. nadaje sie i to bardzo.
  • Odpowiedz
@echelon13: Ja twierdze, ze palcami mozna grac (nawet metal) i w zasadzie o to bylo pytanie. Osiaga sie inna dynamike i duzo mozliwosci, ktore kostka ci nie daje. Pozatym na dzwiek sklada sie nie tylko sposob szarpania struny a amp, efekty i sama gitara.

A to ze 94,26% gitarzystow metalowych gra kostka, to kwetsia tego jak sie nauczyli. Jednak palcami jest ciezej.
  • Odpowiedz
@mikrowypok: Zostańmy przy tym, że każdy gra jak mu wygodnie :P Ja zostanę przy kostce, bo tak mi się najlepiej gra, jeżeli ktoś woli grać palcami, to nikt mu nie broni. Bo w graniu na gitarze chodzi przecież o przyjemność z gry :D
  • Odpowiedz