Wpis z mikrobloga

• 1520
Myślałem, że gościa którego złapałem tydzień temu nikt długo nie przebije. Długo nie musiałem jednak czekać. Gdyby nie puszka, którą znalazłem przy jego stanowisku pracy nawet nie spodziewałbym się, że jest pijany, a tak to jak picrel. Dodam, że po 15 minutach gość miał 5.75 ale nie zrobiłem zdjęcia.
#pracbaza #budownictwo #bhp #alkoholizm
Sylar69 - Myślałem, że gościa którego złapałem tydzień temu nikt długo nie przebije. ...

źródło: comment_qydvIaL7P50KVcSOPg07VPRhOuB6akMu.jpg

Pobierz
  • 150
@L3gion: też tak może być, ale dyscyplinarką to ty ludzi nie zmotywujesz, fajnie że masz firme i sobie sprawdzasz, nie mam ochoty pracować w takiej firmie, masz przecież ukrainców, którzy na bank są trzeźwi, zawsze, tak jak pisałem, w takiej firmie gdzie ktoś mnie filmuje nonstop, albo podbija z alkomatem nba bank nie będe pracować, już wolę do wojska wrócić
@L3gion: nie w ostatniej pracy to dziń w dzień na bramie "firma ochroniarska" o 5:30 rano, w sumie nic do tego nie mam, ne zwolnili mnie za alko, ale sama świadomość, że sprawdzą na bramie, a o 19 dzień wcześniej chlapne piwo, nie, nie dla mnie praca u takich ludzi, szukanie dziury w całym, a później się dziwią, że nie ma chętnych do pracy xD
@Sylar69 taki alkomat musi przechodzić kalibrację w Głównym Urzedzie Miar. Jak jegomosć pojdzie z wami na noże to jest duże prawdopodobieństwo że przy braku kwitu z Urzedu Miar wynik takiego alkomatu w sądzie może być nic nie warty
ja miałam kiedyś taką brygadę cieśli, którą jak złapałam to rekordzista miał 9,5. O dziwo, jak pili to robota szła jak szalona. Po tej interwencji - brygada się rozpadła :)

@wewa: To samo pytanie, czy alkomat był certyfikowany i dobrze skalibrowany? Zrobiłaś 2 badania z min. 15 minutową przerwą? Coś mi się wierzyć nie chce.