Aktywne Wpisy
vorio +493
Suszone warzywa mają nutriscore C, natomiast płatki, gdzie połowa to cukier ocenkę A.
Jprdl gdzie my żyjemy, że korpo może taka sieczke z mózgów robić.
#nestle #nutriscore #korposwiat #afera
Jprdl gdzie my żyjemy, że korpo może taka sieczke z mózgów robić.
#nestle #nutriscore #korposwiat #afera
źródło: 1000012471
Pobierz
MagicznaRuda +218
Prześladowania Polskich Przedsiębiorców przez państwo nie ustają :D
#januszebiznesu #it no i oczywiście #wykluczeniecyfrowe
#januszebiznesu #it no i oczywiście #wykluczeniecyfrowe
źródło: Screenshot_20260422-060038_X
Pobierz

Ktoś posiada i może się wypowiedzieć czy to działa? "Hałas" nie będzie mi przeszkadzał, bo już teraz mam oczyszczacz powietrza który chodzi dość głośno całą noc i jest OK.
Mieszkam w dość starym domu i instalacja prawdziwej wentylacji mechanicznej z rekuperacją to by była rewolucja, więc myślę nad prostszymi rozwiązaniami.
#remontujzwykopem #remont #budownictwo
źródło: comment_YDbT4arjD3iENxRhwZhBrZJGx3yytL4x.jpg
PobierzBardzo wątpliwe działanie takiego wymiennika, który działa tylko na zasadzie pojemności cieplnej. Średnio w idealnych warunkach odzyska max 50% ciepła, a w praktyce dużo mniej. Do tego dochodzi zmienna praca wentylatora - raz w jedną, raz w drugą. Lepiej ogarnąć wentylację grawitacyjną, bo ta w zimę działa bardzo dobrze.
36db?
No tak średnio bym powiedział.
W dzień to szept, który nie przeszkadza, ale w nocy już jest denerwujące.
@konsumpcjusz: Zainstaluj sobie na telefonie apkę, która mierzy głośność, ustaw wieczorem coś co "szumi" w odległości takiej, jak ma być ten wentylator od głowy w nocy i porównaj. Mnie 36dB by wkurzało...
https://allegro.pl/oferta/rekuperator-prana-200g-8145156356
Jednak to już wcale nie jest daleko cenowo od małej centrali mechanicznej, a nie będzie buczało nad głową.
Z grzybem na pewno warto zweryfikować przyczynę. Czy to na pewno z powietrza, a nie coś podcieka? Czy nie jest tak, że wszedł raz i zgniło głębiej w ścianie?
Jaka obecnie jest wilgotność w sypialni, a jaka w
źródło: comment_DYFLyW9IYu2DAYJo6TD0xorrp3Ru1nss.jpg
Pobierz@Krunch: znajomy mi mówił, że to wełna na poddaszu nie jest dopchana do końca i dlatego tak się dzieje. Dach nie jest ocieplany, tylko jakieś 30cm wełny na stropie.
Z drugiej strony co rano jest kondensacja na szybach więc i tak widać, że wentylacja słaba.
Dom jest mój, myślę, że miała by sens taka wentylacja, bo jest też problem z