Aktywne Wpisy

Umeraczyk +41
Od 15 minut obchodzę 26 urodziny, teraz muszę płacić podatki jak dorosły wciąż mając 15 lat mentalnie i fizycznie 21 (。◕‿‿◕。)

Blackhorn +19
Tak jak kiedyś Rzeczpospolitą zniszczyli janusze szlachcice co doprowadziło do rozbiorów, tak dzisiaj zniszczą ją janusze pciembiorcy co masowo sprowadzają sobie niewolników z afryki, azji i ameryki pd. żeby tylko nie musieć płacić więcej Polakowi rodakowi. Niedługo ten kraj stanie się całkowicie jałowy. Korposzczury zastąpi SI, a kolchozników ciapaci. Swojego przemysłu, know how ani skutecznych startupów nie mamy. O januszach deweloperach budujących klatki dla polaków nawet nie wspominam. A jak już będziemy

Karetki nie wzywalem, taka decyzje podjal ten pielegniarz po zobaczeniu ekg, mojej bladej jak sciana twarzy i zmierzeniu cisnienia, ktore bylo duzo za duze. W szpitalu poczatkowo mieli robic tylko badanie krwi i puscic mnie do domu, a doszlo do tego kilka innych kardiologicznych zabiegow. Dodam, ze od paru lat lecze sie na serce.
I teraz pytanie: czy i jak duzego rachunku moge sie spodziewac? Eigen Risico niewykorzystane.
#emigracja #holandia
Komentarz usunięty przez autora
Ubezpieczenie z Hollandzorg, 23 euro na tydzien, typowe agencyjne. Z takimi informacjami jestes mi w stanie cos wiecej powiedziec?
Jak zaczalem dzisiaj czytac, przegladac fora, informacje na roznych stronach ile moze mnie to wyniesc, to poczulem sie prawie tak samo zle jak na weekendzie. Roznica jest taka, ze teraz nawet nie pomyslalem o
Najprawdopodobniej masz relatywnie tanie ubezpieczenie, ponieważ masz wysokie eigen risico. Jeżeli to, co piszę jest prawdą to zapłacisz znacznie więcej niż 385 euro.
źródło: comment_olG67bMhzc0lmgN72UaG1z9Trel1jLhf.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Albo nie zapłacisz nic, to wszystko zależy od tego ile płacisz ubezpieczenia. Ja byłem w ciągu 8 lat 2 razy. Pierwszy raz przez byłą, drugi raz przez głupotę.
W obu przypadkach nic nie płaciłem extra.
Place standardowo 23 euro na tydzien jak chyba w wiekszosci agencji pracy.
Ja płacę teraz jakies 138 na miesiąc.
Nigdy nie płaciłem ER w kwotach jakie tutaj podają. Ale jak napisałem wyżej, byłem 2 razy u lekarza. Może przez brak chorób mój ubezpieczyciel miał gest.
Nie bój się tego, że jest to wysoka kwota, ponieważ każdy ubezpieczyciel musi zagwarantować możliwość rozłożenia ER na raty. Nadal boli, ale ból jest mniejszy i rozłożony w czasie. Jeżeli zostajesz tutaj na dłużej to polecałbym zmienić ubezpieczyciela na tańszego i lepszego (Zilveren Kruis)
źródło: comment_7Zig5LNmTdVhzCQEjdKkT4VEFfNRjDid.jpg
Pobierz