Aktywne Wpisy

JackStump +99

ChlopoRobotnik2137 +148
Zadzwoniłem po milicje bo jakieś patusy zaczęły mi pod oknem na ławce chlać i głośno rozmawiać . Sam nie mam nic przeciwko picia pod chmurką ale na litość boska nie robocie tego pod blokami, bo to wszystko się niesie do mieszkań. Milicjanci dali im jakieś mandaty. Pytacie czemu nie zwróciłem uwagi? Ano nie chce się użerać z ludźmi a może jesscze stwierdza ze mogą pic i kiedyś dostanę cegła w szybę. Nie
źródło: flat,750x,075,f-pad,750x1000,f8f8f8
Pobierz

Karetki nie wzywalem, taka decyzje podjal ten pielegniarz po zobaczeniu ekg, mojej bladej jak sciana twarzy i zmierzeniu cisnienia, ktore bylo duzo za duze. W szpitalu poczatkowo mieli robic tylko badanie krwi i puscic mnie do domu, a doszlo do tego kilka innych kardiologicznych zabiegow. Dodam, ze od paru lat lecze sie na serce.
I teraz pytanie: czy i jak duzego rachunku moge sie spodziewac? Eigen Risico niewykorzystane.
#emigracja #holandia
Komentarz usunięty przez autora
Ubezpieczenie z Hollandzorg, 23 euro na tydzien, typowe agencyjne. Z takimi informacjami jestes mi w stanie cos wiecej powiedziec?
Jak zaczalem dzisiaj czytac, przegladac fora, informacje na roznych stronach ile moze mnie to wyniesc, to poczulem sie prawie tak samo zle jak na weekendzie. Roznica jest taka, ze teraz nawet nie pomyslalem o
Najprawdopodobniej masz relatywnie tanie ubezpieczenie, ponieważ masz wysokie eigen risico. Jeżeli to, co piszę jest prawdą to zapłacisz znacznie więcej niż 385 euro.
źródło: comment_olG67bMhzc0lmgN72UaG1z9Trel1jLhf.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Albo nie zapłacisz nic, to wszystko zależy od tego ile płacisz ubezpieczenia. Ja byłem w ciągu 8 lat 2 razy. Pierwszy raz przez byłą, drugi raz przez głupotę.
W obu przypadkach nic nie płaciłem extra.
Dodzwonilem sie, 885 euro... Teraz ciekawe jak oni to wszystko wylicza. Do szpitala poszedlem sam, po karetke zadzwonil pielegniarz, w drugim szpitalu robiono mi badanie za badaniem, chociaz poczatkowo miala byc tylko morfologia i zdjecie klatki piersiowej.
@karmelkowa - jest nadzieja, ze majac grupowe ubezpieczenie zaden rachunek jednak nie przyjdzie? Cztery lata temu operowali mi tutaj reke i zadne wezwanie do nie
Place standardowo 23 euro na tydzien jak chyba w wiekszosci agencji pracy.
Ja płacę teraz jakies 138 na miesiąc.
Nigdy nie płaciłem ER w kwotach jakie tutaj podają. Ale jak napisałem wyżej, byłem 2 razy u lekarza. Może przez brak chorób mój ubezpieczyciel miał gest.
Nie bój się tego, że jest to wysoka kwota, ponieważ każdy ubezpieczyciel musi zagwarantować możliwość rozłożenia ER na raty. Nadal boli, ale ból jest mniejszy i rozłożony w czasie. Jeżeli zostajesz tutaj na dłużej to polecałbym zmienić ubezpieczyciela na tańszego i lepszego (Zilveren Kruis)
źródło: comment_7Zig5LNmTdVhzCQEjdKkT4VEFfNRjDid.jpg
Pobierz