Wszyscy wyznający ideologie "rip and tear" powinni to przeczytać. Dev workshop do melee. No i legendary core, formy i boostery dla każdego kto się zaloguje po tym jak te zmiany wejdą.
@Savire510: Nie podoba mi się zmiana combo. Zamiast po prostu uprościć klawiszologię robią ją jeszcze bardziej skomplikowaną. Teraz melee będzie jak Street Fighter, albo inny Devil May Cry. combo counter = rip blood rush, rip redeemer amalgam organ shatter rip daggers rip meme strike
@brass: Zaraz, przecież z klawiszologią combosów robią własnie odwrotnie. Zamiast uczenia się różnych wiązanek do każdej broni w stylu: " E+bieg,E+bieg, (przerwa), E+blok,E " to ma być coś w stylu "E+bieg,E+bieg,E+bieg,E+bieg,E+bieg" w zależności od tego jaki to rodzaj combosa jest. np E+bieg to ten combos co cię wyrzuca do przodu i pozwala zachować mobilność.
" E+bieg,E+bieg, (przerwa), E+blok,E " to ma być coś w stylu "E+bieg,E+bieg,E+bieg,E+bieg,E+bieg"
Ale wiesz, że to już tak działa? Żadne combo nie używa podwójnego modyfikatora. Niezależnie od miejsca modyfikatora w combo, możesz mieć go wciśniętego przez całe combo. Mnie się wydaje, że robią coś w stylu: W+E, block+E, W+block+E, scroll+E.
@brass: Jest to jedna z tych rzeczy przez którą ogarnia mnie niepochamowana nienawiść i pogarda kiedy widzę to na publicznym. Spin to win całkowicie spłyca całe melee i przypomina mi mroczne czasy melee 1.0
Oby ta ofensywa się powiodła a Rosjanie niech pójdą po rozum do głowy i wycofają się wreszcie. Ile to można ciągnąć? Chyba zdają sobie sprawę że z pomocą połowy świata Ukraina tego nie przegra. #ukraina
https://forums.warframe.com/topic/1134482-dev-workshop-melee-rework-phase-2-technique/
Wszyscy wyznający ideologie "rip and tear" powinni to przeczytać.
Dev workshop do melee. No i legendary core, formy i boostery dla każdego kto się zaloguje po tym jak te zmiany wejdą.
Czy to jest to słynne melee 3.0 czy jeszcze 2.91?
Nie podoba mi się zmiana combo.
Zamiast po prostu uprościć klawiszologię robią ją jeszcze bardziej skomplikowaną. Teraz melee będzie jak Street Fighter, albo inny Devil May Cry.
combo counter = rip blood rush, rip redeemer amalgam organ shatter
rip daggers
rip meme strike
Ale wiesz, że to już tak działa?
Żadne combo nie używa podwójnego modyfikatora. Niezależnie od miejsca modyfikatora w combo, możesz mieć go wciśniętego przez całe combo.
Mnie się wydaje, że robią coś w stylu: W+E, block+E, W+block+E, scroll+E.
Czemu? Sam możesz nie lubić, ale nie żałuj innym.
Combo jak każde inne: duże mobility i aoe, maly signle target i dokładność.