Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #praca #pracbaza #korpo #korposwiat
Cześć Mirki i Mirabelki Mam pytanie do programista 15k i nie tylko. Jak wygląda praca u was godzinowo ? Czy to zwyczajnie 8 godzin codziennie czy są dużo nadgodzin się robi , może jest branża jakaś gdzie szczególnie dużo nadgodzin ?

Sprawa 2 czy w informatycznych korporacjach też jest tyle tego korpo ścierwa co w innych ? Pracuje obecnie w finansowym to tragedia pod tym względem, wszędzie ta korpo nowomowa asapy, deadlony i inne .
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@renifrey: 8h czasami mniej i innego dnia nadrobie. o nadgodziny to trzeba sie prosic by dostac, tak to nie ma, i tez nikt nie zmusza. u mnie korpo tylko z softem, jakies tam proste slowa typu deadline czy tam meetong sie powie. ale tak to kazdy nienawidzi tego jezyka i nikt tak nie p------i. juz czesciej kazdy k-----e
  • Odpowiedz
@renifrey: Ja pracuje 8h czasem jak trzeba to zostaje trochę dłużej ale innego dnia jak jest luźniej to wychodzę wcześniej. Nie ma przymusu można zrobić to następnego dnia.
  • Odpowiedz
@renifrey: Jak wezmę sobie za dużo na głowę albo jak mam dobry humor to zdarzy mi się zrobić trochę nadgodzin by nie opóźniać nikogo albo coś dokończyć, lecz takie coś to bardzo rzadko, może raz w roku. No chyba, że to drugie, to częściej mi się zdarza. U mnie jest bardzo mało takich typowo korpo-tekstów, jest sobie meeting czy task ale bez przesady.
  • Odpowiedz
@renifrey: Zależy, ja w pierwszej bywało po 12h jak deadline (bankowość), w drugiej outsource i brak limitu więc bywało po 250h w mc (średnio 200), a teraz korpo i 150-160 na wyjebce. B2b uzależnia do robienia nadgodzin i ciężko się odciąć.
  • Odpowiedz