Czy tylko dla mnie to jest oczywiste, że jak wprowadza się do mnie #rozowypasek to płaci 50% rachunków i 50% raty za kredyt i czynszu xd?
Bo moja powiedziała, że będzie mi płaci tylko za rachunki, bo jak się rozstaniemy to mieszkanie będzie moje, a ona nic z tego nie będzie miała xD. Tłumaczę, jej że jak wynajmie mieszkanie od kogoś innego to też z tego "nic" nie będzie miała, a ona mówi że to inna sytuacja xd.
@zemsta_przegrywa 50% wszystkiego brzmi dziwnie. Może lepiej stawka rynkowa za wynajecie takiego kwadratu plus konkretny rabat bo w koncu jestescie parą. Kilka stówek miesiecznie jak da to będzie miała tanio i będzie zadowolona, a ty nie będziesz się czuł wykorzystany. Zakładam, ze teraz mieszkasz całkowicie sam więc stać Cie żeby to utrzymywać.
@zemsta_przegrywa: ale ja nie wynajmuje mieszkania randomowi tylko mieszkam z kimś z kim jestem w związku. Jak się pojawi ślub to mieszkanie nadal będzie tylko Twoje. No chyba, że ustalcie, że ona spłaca 50% kredytu, oddaje się %50 wkładu własnego itd i połowa mieszkania trafia do niej, tyle.
@zemsta_przegrywa: jakbym wynajął komuś to by mi spłacał cały kredyt, a nie tylko połowę. Jakbym miał dziewczynę, której bym poważnie nie traktował to bym jej się nie pozwalał wprowadzać, a jak pozwoliłem to albo jest moim gościem albo ślub i udział w mieszkaniu - i wtedy niech płaci
Jak wy te związki utrzymujecie jak traktujecie drugą osobę jak jakiegoś najemcę XD
Bo moja powiedziała, że będzie mi płaci tylko za rachunki, bo jak się rozstaniemy to mieszkanie będzie moje, a ona nic z tego nie będzie miała xD. Tłumaczę, jej że jak wynajmie mieszkanie od kogoś innego to też z tego "nic" nie będzie miała, a ona mówi że to inna sytuacja xd.
Co robić?
#zwiazki #rozowepaski #logikarozowychpaskow #kiciochpyta
źródło: comment_DPa57F5AHb9GQjfSuwl5QyzhWbrp1pER.jpg
PobierzJak wy te związki utrzymujecie jak traktujecie drugą osobę jak jakiegoś najemcę XD
Komentarz usunięty przez autora
@Rruuddaa: Co xDD