Wpis z mikrobloga

Dlaczego #konfederacja jest tak uparta na naukę. Niby wykształceni ludzie, a nie dopuszczają możliwości, że natura nie do końca zdecydowała o płci. Co ma zrobić dziecko, które rodzi się z męskimi 'rzeczami' a od małego czuje się dziewczynką. Nie da się tego siłą wyleczyć.
Czy myślicie że "chłopiec" z filmiku nie został przebadany przez specjalistów? To oni przepisali mu hormony. Bynajmniej nie wygląda jak tem młody darkquen promowany w mediach.
Biedaczek jest skrzywdzony przez naturę, nie rozumie tego, co się z nim dzieje, a taki JKM, Braun chcieliby go jeszcze batożeniem leczyć.

#takaprawda
MarchwicaMuzgu - Dlaczego #konfederacja jest tak uparta na naukę. Niby wykształceni l...
  • 103
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bussior: > W 20 wieku lekarze przepisywali pacjentom kokainę a histerię leczyli masturbacją. Chyba nie ma powodów żeby nie uznać nieomylności lekarskiej. ¯_(ツ)_/¯
A ja nigdy nie twierdziłam że lekarze są nieomylni. Po prostu bardziej wierzę im, niż Tobie co do stanu tego dziecka
  • Odpowiedz
@Horvath: ale to jest całkiem inna sytuacja xD Chłopak był pod obserwacją grupy lekarz przez lata. Jego gospodarka hormonalna przypominała gospodarkę hormonalną dziewczynki. I co w sytuacji jeżeli to lekarze stwierdzili na podstawie naukowych badań że coś z nim nie tak? Tak samo jak z tą biegaczką. Lekarze stwierdzili że bardziej chłop nie baba. Rozumiesz? Twój filmik znam bardzo dobrze, ale nie pasuje do sytuacji.
  • Odpowiedz
  • 1
@MarchwicaMuzgu Jeżeli wykryli u niej jakąś wadę rozwojową i w związku z tym jest chora to jestem jak najbardziej za leczeniem ale jeśli ktoś robi coś takiego celowo, mimo braku podstaw to chyba ma mocno nie tak w głowie. Coś na zasadzie jak ktoś się czuje Napoleonem Bonaparte a tak nie jest to ląduje w szpitalu. Nie pozdrawiam serdecznie.
  • Odpowiedz
@Fako: Tyle że podstawy były bardzo silne :) Przypadek trochę podobny jak tej biegaczki Semeny (czy jak jej tam) Tyle że ona baba (z wyglądu) a w środku hormonalnie facet. Skoro się nie pozdrawiamy.
  • Odpowiedz
  • 1
@MarchwicaMuzgu I tymi dwoma przypadkami chcesz udowodnić, że masz rację i leczenie hormonalne powinno być dostępne dla każdego i wszędzie jak witamina C?
  • Odpowiedz