Aktywne Wpisy
Czy kontynuowali byście Wasz związek jeśli wasza partnerka by was uderzyła z otwartej dłoni podczas kłótni? Moja partnerka mnie uderzyła dziś pierwszy raz, jesteśmy razem już prawie 2 lata i nie wiem co o tym myśleć #zwiazki #niebieskiepaski
Lujdziarski +325
Na początku lat 80, urodziła się moja siostra, jako wcześniak. Zmarła po 3 dniach. Dzisiaj, albo nawet te 10 lat później by ją odratowali.
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze
(z prawactwa też, ale na razie zrobiłem mem tylko o tych pierwszych) #polityka
Ten argument trochę dziwi w kontekście Twojego pierwszego wpisu: rozumiem, że jesteś wyborcą Konfederacji. Oni wcale nie są za programem najpierw gospodarka, a potem zwiększanie swobód. Oni są za programem: gospodarka + jednoczesne swobód ograniczanie. Naprawdę dziwisz się, że osoby ceniące sobie wolność osobistą na nich nie głosują? Że geja mało obchodzi, że zrobimy 10% wzrostu PKB w
@Formateria: No tak, bo tylko o tym była kampania tej partii xDDDDDDDDDDD
Nie chodziło mi o wolności osobiste, tylko o zauważenie faktu, że społeczeństwo najpierw się bogaci, a w wyniku tego, poziom rozwoju cywilizacyjnego i społecznego idzie w górę - ludzie są inteligentniejsi, bardziej otwarci na nowe idee i tak dalej. Innymi słowy, za bogactwem idzie nowoczesne społeczeństwo. A chyba możemy się zgodzić, że
@p0lybius: Czy masz źródło?
Wyjaśniłem to tutaj:
https://www.wykop.pl/wpis/44632039/ludzie-umowmy-sie-swiadome-i-100-procentowo-zgodne/#comment-157453361
Tak naprawdę kobiety zaczęły uzyskiwać prawa wyborcze dopiero po I wojnie światowej i to nie dlatego, że zapanował dobrobyt, a wręcz przeciwnie- Europa była wycieńczona wojną i kobiety zaczęły mieć siłę przebicia. Więc ten argument jest wyjęty z d--y.
@p0lybius
I dlatego kobiety miały siłę przebicia, bo powoływały się m.in. na to, że ponosiły takie same trudy jakie wcześniej faceci. Argumentem
@p0lybius: Czy to nie świadczy trochę o tym że nacjonalizacja zasobów prowadzi do przyspieszonego rozwoju? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Wiadomo, upraszczam mocno. Więc nie bierz tego za bardzo serio.
Jako ciekawostkę dodam, że w obu wojnach światowych, gospodarki raczej nie