Wpis z mikrobloga

Drogie #rozowepaski i #niebieskiepaski jaki krem do cery raczej tłustej ale już nieco okiełznanej, może mieszanej? Używam kremu matującego i toniku z kwasami aha/bha i chyba po nim zaczyna łuszczyć mi się skóra. Mam żel aloesowy, ale nawilża na bardzo krótki czas. Krem musi być lekki i nie może zatykać porów.

#kosmetyki #dermatologia
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krol_Dzielni: Ja uwielbiam Dermedic żel- krem ultranawilżający. Jest mega lekki, wchłania się momentalnie i naprawdę bardzo dobrze nawilża skórę. Też stosuję kwasy AHA/BHA i ten krem zmieszany z aloesem lub żelem hialuronowym robi dobrze mojej skórze :) I jako jeden z niewielu kremów nie zatyka mi porów.
  • Odpowiedz
@Krol_Dzielni moim zdaniem ten krem-żel dermedic ma kiepski skład. Ogólnie to warto się zakręcić wokół marki The Ordinary (najtaniej na cosibella). Szeroki wybór, dobre ceny. Składy super. Polecają serum z niacynamidem na przykład. Albo z kwasem mlekowym.
  • Odpowiedz
@Krol_Dzielni: Ja używam kremu- żelu ultranawilżającego i ten mogę polecić. Jego skład niestety nie powala na kolana, ale używam go bo to mój pewniak i wiem że nie pozatyka mi porów.
Ogólnie przywiązuje bardzo dużą wagę do składu kosmetyków i używam tylko takich z czystą etykietą. Niestety większość naturalnych kremów bazuje na olejach które są komedogenne dla mnie - arganowy, kokosowy czy migdałowy.
I dopóki nie znajdę dla niego odpowiednika
  • Odpowiedz
@Krol_Dzielni: A wiesz że też o nim myślałam? Miałam z tej marki serum pod oczy z kofeiną i było bardzo fajne. Ogólnie mają ciekawe produkty z kwasami. Do tej pory zamawiałam kwasy z Biochemii Urody (polecam!), ale może się w końcu skuszę na coś od nich.
Wiem że są stacjonarnie dostępne w Douglasie, chyba zajrzę tam dzisiaj po pracy i popatrzę co tam mają ciekawego jeszcze.
  • Odpowiedz