Wpis z mikrobloga

Fenomen wyborów w Polsce - każdy kogo spytasz nie głosuje na partię rządzącą, a i tak zawsze wygrywają.

#wybory
#polska
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 11
@rudiok- nie fenomen, a znany błąd logiczny, że obracając się wśród bardzo małej próbki osób jesteś przekonany, że jej poglądy są reprezentatywne dla dużo większej grupy (kraju w tym przypadku)
  • Odpowiedz
Zaczyna rządzić partia X - jej zwolennicy (często wstydząc się) milczą, przeciwnicy wychodzą na ulice. Tak było odkąd pamiętam i zacząłem śledzić fora i portale internetowe przez ostatnie lata. Smutne, wiem.
  • Odpowiedz
  • 0
@Wybredny_Marian
Na co? Że psychologia działa tak jak działa? Zapewniam Cię że działa.

@rudiok- co nie do końca? Czytałeś w ogóle na co odpowiadasz? Właśnie dokładnie do końca - siedzisz na portalu że śmieszni obrazkami i Ci się uroiło, że to reprezentatywna próbka 30-kilku milionów ludzi. Otóż nie. Na Podlasie nie dochodzi internet XD
  • Odpowiedz
@PerkoS: jestem z Podkarpacia, na codzień mam do czynienia z wieloma ludźmi z różnych warstw społecznych. Kogo by nie spytał to w 90% jest antypistacją i deklaruje jak to na wyborach wszystko się okaże. A wychodzi jak zawsze i poparcie ponad 60% dla pistacji. O tym mówię. Portalu ze śmiesznymi obrazkami nie brałbym jako benchmark, ale jako jakąś tam składową ogólnej retoryki już tak. Miejscami wydaje mi się, że to
  • Odpowiedz
  • 1
@rudiok- oczywiście że to mały matrix, specyficzny humor, specyficzna grupa, a i tak wystarczy zdjąć #polityka z #czarnolisto żeby zobaczyć jak skrajne są tu poglądy we wszystkie strony.
Poparcie nie 60, a jak na razie nieco ponad 40... ( ͡º ͜ʖ͡º)
A jeżeli nie jesteś jakimś ewenementem, albo nie wykonujesz specyficznej pracy to uwierz mi - jest duża szansa, że grupa osób,
  • Odpowiedz
Fenomen wyborów w Polsce - każdy kogo spytasz nie głosuje na partię rządzącą, a i tak zawsze wygrywają.

@rudiok-: Jak w PRLu. Nie znałem nikogo z legitymacją, ani popierającego PZPR, a oni istnieli i były ich miliony. Teraz tak jest z PiS.
  • Odpowiedz