Wpis z mikrobloga

Mirki jest spora aferka. ŻADNA z osób, które znam, a które dopisały się do spisu wyborców poza miejscem zamieszkania przez ePUAP, w tym ja sam, nie została dopisana. Mój wniosek wyszedł 3.10.2019 i urząd miał maksymalnie 5 dni na wydanie decyzji, czego nie zrobił i efektem czego do listy głosujących nie zostałem dopisany. Znajomi tak samo. Nie chodzi o jednostkowe przypadki, bo takich osób jest masa. Sam znam z 7 oprócz mnie... ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Wiadomo, że dotyczy to niemal wyłącznie ludzi młodych, którzy głosują nie po myśli partii rządzącej co jest szczególnie deprymujące i wygląda na celowe działanie. Nie przypominam sobie takiej sytuacji kiedykolwiek wcześniej, a wielokrotnie głosowałem poza miejscem zamieszkania czy nawet poza naszym krajem jak się akurat tak składało...

#afera #wybory #bazarek #ciszawyborcza #prawo #polska #epuap #oswiadczenie
Kismeth - Mirki jest spora aferka. ŻADNA z osób, które znam, a które dopisały się do ...

źródło: comment_IgjmIHkRH1dgM34R6fT3JUhfUpqacHC3.jpg

Pobierz
  • 165
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kismeth: wg mnie to kwestia słabej organizacji urzędu i twojego niedopilnowanie sprawy. Niestety, ale jak składasz wniosek musisz tez sam pilnować terminu jego rozpatrzenia.
Ja również w ten sposób zmieniałam komisje i nie było żadnego problemu - dostałam potwierdzenie po 2 dniach.
  • Odpowiedz
@Panciooo: Tak poza tematem głosowaliśmy w tej samej komisji xD

A już wracając do tematu też składali wnioski, ale tylko jedna osoba dostała potwierdzenie o dopisaniu a reszta to się dowie jak przyjdzie głosować. Straszny b----l.
  • Odpowiedz
@Kismeth: Ja zapisywałem się w poprzedni piątek, współlokator w poniedziałek. We wtorek po południu on otrzymał powiadomienie, że został dopisany do spisu wyborców (SMS-em i mailem), a ja nie. W środę rano zadzwoniłem do urzędu, gdzie najpierw poinformowali mnie o tym, że wnioski rozpatrują na bieżąco, ale jest ich bardzo dużo, że rozpatrzą mój na pewno później i żebym czekał, ale po tym, jak powiedziałem, że współlokatora wniosek, mimo że
  • Odpowiedz
@Kismeth: Dopisałem się w pon przez epuap i nie dostałem żadnego potwierdzenia, dzisiaj poszedłem do komisji i byłem wpisany także jest duża szansa, że jesteś zapisany sprawdź tylko dokładnie do której komisji powinieneś pójść
  • Odpowiedz
@Kismeth: Wyobraź sobie ze również składałem wniosek przez Internet. Również nie zostałem dopisany. A jaka jest różnica między nami? Poszedłem do gminy o tym się dowiedzieć. Nie byłem w spisie, ale dzięki temu ze przyszedłem Pani dopisała mnie z miejsca o zaraz idę głosować. Na stronie było napisane wyraźnie aby się upewnić przed dniem dzisiejszym.
  • Odpowiedz
@Kismeth składałem wniosek 1.10 przez epuap. nie dostałem potwierdzenia. W piątek dzownilem do urzędu, powiedzieli ze nie wysyłają ale jak złożyłem to będę wpisany xD no ibyłem i to o dziwo nie na liście osób dopisanych tylko na tej "głównej". Poza tym listy były pomieszane i nie mogli mnie znaleźć przez 10 minut
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Panciooo: u mnie w urzędzie mówili, ze zadnych potwierdzeń nie wysyłają. Co stoi w sprzeczności do komunikatow wysyłanych przez instytucje publiczne. Zaraz się wybieram zobaczymy czy dopisali
  • Odpowiedz
@Kismeth: byłem głosować dzisiaj rano i na początku też usłyszałem, że mnie nie ma na liście. Przewodniczący już miał dzwonić, ale okazało się że widziałem na listę, tylko nie w kolejności alfabetycznej
  • Odpowiedz
@Kismeth Ja dopisałem się na początku miesiąca i po dwóch dniach dostałem e-maila, że jestem dopisany. Ale moja dziewczyna dopisała się do tego samego okręgu 8.10 (teoretycznie ostatni pewny dzień). Nie dostała żadnej odpowiedzi, ale poszliśmy dzisiaj razem i była normalnie na liście w kolejności.
  • Odpowiedz