Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 165
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja się dopisywałem w mniejszym mieście przez ePUAP, wszystko pełna kulturka, po 2 dniach telefon z urzędu miasta, że jestem dopisany, mail z potwierdzeniem z urzędu miasta i potwierdzenie na ePUAP
  • Odpowiedz
@zakoo: telefonicznie usłyszałam że nie mogą mi udzielać takich informacji, muszę przyjść osobiście.
z zagranicy trochę ciężko, więc dzisiaj się przekonam jak pójdę głosować czy tam będzie karta dla mnie czy też nie.

ostatnio podobno im coś w formularzu przeskoczyło i ojoj proszę wybaczyć, następnym razem! (°°
  • Odpowiedz
@zakoo: telefonicznie usłyszałam że nie mogą mi udzielać takich informacji, muszę przyjść osobiście.
z zagranicy trochę ciężko, więc dzisiaj się przekonam jak pójdę głosować czy tam będzie karta dla mnie czy też nie.

ostatnio podobno im coś w formularzu przeskoczyło i ojoj proszę wybaczyć, następnym razem! (°°
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kismeth: Dopisywalem się przez ePUAP, byłem na liście, ale faktycznie wymagało to telefonu. Okazało się że komisja szukała mnie na samym końcu, a zostałem umieszczony gdzieś tam w środku listy. Telefonicznie przewodnicząca uzyskała informacje pod jakim numerem (liczbą porządkową?) jestem, znalazła i wszystko git.
Ba, nawet dostałem maila z potwierdzeniem że jestem dopisany i z adresem lokalu wyborczego. Załatwiane we wrześniu.
  • Odpowiedz
@Kismeth: miałem podobną sytuację. Złożyłem wniosek 30.09 czyli dwa tygodnie przed wyborami, moja dziewczyna również, aczkolwiek ona dostała potwierdzenie zatwierdzenia wniosku, a ja nic. Ostatecznie jednak obydwoje wybraliśmy się na wybory gdzie okazało się że na liście widniałem zarówno ja jak i moja dziewczyna, mimo że potwierdzenie dostała tylko ona.

Jeśli nie dostałeś potwierdzenia to może jednak warto iść na te wybory i zobaczyć na własne oczy czy cię nie
  • Odpowiedz
@Kismeth: Mnie dopisali, ale do innej komisji (wewnętrznej dla studentów). Nie wysłali żadnego potwierdzenia/ odrzucenia, już się troche wkurzyłem. 2 komisje obeszłem, ale na szczęście się udało
  • Odpowiedz
@Kismeth: to dziwne, jak ja byłem członkiem komisji i mieliśmy takiego agenta jak Ty to dzowniliśmy do jakiejś centrali, nie pamiętam jaki ten gość miał tytuł ale kilka minut rozmowy i temat był pozytywnie ogarniety i tacy ludzie mogli głosować u nas w lokalu.
  • Odpowiedz
@Kismeth: powinna być na stronie UM w Łodzi strona "czy jestem dopisany do spisu", gdzie wpisuje się PESEL i można sprawdzić. Nie każdemu mail potwierdzeniem przyszedł na czas.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kismeth: może do zlej osoby w komisji podszedłeś nie według adresu, a może powinies do tego gościa co ma te zmiany.
Bo ja też jak i moja różowa zmienialiśmy w Łodzi i to w pon i wtorek, a zostaliśmy dopisani tylko na jakieś innej kartce, a nie tej z adresem
  • Odpowiedz
@Kismeth: też się tak zapisałam, nie dostałam żadnego potwierdzenia. Mimo wszystko, byłam na liście. Moja znajoma, która zapisała się w tym samym czasie, nie figurowała na liście, więc koleś z komisji zadzwonił do urzędu i wydał jej normalnie kartę.
  • Odpowiedz
@Kismeth ja się dopisałem, ale koleś sam mnie nie znalazł, bo byłem na końcu listy. Wszystko działało tylko musiałem poprosić kolesia, żeby serio sprawdził całość, bo nie byłem pod wybranym adresem tylko ostatni na liście. Gdynia here.
  • Odpowiedz