Aktywne Wpisy

phaxi +98
w koncu n0rmictwo przestalo oblegac papaja wiec dopiero teraz tam poszedlem na test :)
wrap (z sosem ostrym) - lepszy niz z maka bo kurczak lepszy, reszta skladnikow tez dobra
kurczaki - soczystsze niz w kfc ale smak gorszy bo nie przyprawione mocno jak w kfc
bulka - ogromny kawal kurczaka i soczysty, sos dobry, bulka troche sucha, dobre ogurki i pomidory
frytki - #!$%@? 10/10 lepsze od maka for real (nie
wrap (z sosem ostrym) - lepszy niz z maka bo kurczak lepszy, reszta skladnikow tez dobra
kurczaki - soczystsze niz w kfc ale smak gorszy bo nie przyprawione mocno jak w kfc
bulka - ogromny kawal kurczaka i soczysty, sos dobry, bulka troche sucha, dobre ogurki i pomidory
frytki - #!$%@? 10/10 lepsze od maka for real (nie

Miguelos +39
Jedna z autorek książki o przegrywach która ma pojawić się 6 września jak widać chwali się posiadaniem broni czarnoprochowej. W połączeniu z jej nienawiścią do przegrywów staje się jasnym, że to niebezpieczna osoba.
To jest ta słynna "empatia" p0lek XD
#przegryw #blackpill #bekazlewactwa
To jest ta słynna "empatia" p0lek XD
#przegryw #blackpill #bekazlewactwa

Chciałabym prosić o pomoc w trzech kwestiach:
1. Jak poprawić koncentrację? Obecnie stosuje kawe, ashwagande, żeń szeń i sport 4 razy w tygodniu, ale organizm już sie chyba przyzwyczaił i nie widać takich efektów jak kiedyś. Polecicie coś? Myślałam o #yerbamate - może yerbowe swiry coś zaproponują?
2. Nauka angielskiego - mój poziom jest mocno średni, teoretycznie B2, ale dużo zapomniałam. Jakie gry, metody, strony, książki używacie do samodzielnej nauki?
3. Książka, która każdy początkujący programista powinien przeczytać to...? Niezależnie od kierunku w jakim pójdę, chcę mieć solidne podstawy
Dzięki z góry mireczki, obiecuje się odwdzięczyć, jak już zostanę chociaż #programista3k :)
#programowanie
1. Odstawić te specyfiki i może pomedytować.
2. Ja to gram w WoWa i wystarczy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ewentualnie najszybciej będzie chyba przyswajać jakieś słówka przy oglądaniu angielskiego filmu z angielskimi napisami.
3. "Lalka" Prusa ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@LongWayHome: medytacja..hmm..nie myślałam o tym, poczytam, dzięki
1. Dużo snu, wyłączenie i odstawienie telewizji, notyfikacji w telefonie, zablokowanie stron społecznościowych
3. To już zależy jednak jaki język wybierzesz. Z takich bardziej ogólnych to może Clean Code.
Primo to ustal sobie sztywne ramy, 6-8h dziennie nauki. Nie przesadzaj w stylu 16h i nie bierz tego jak coś najważniejszego - jak będziesz miała ochotę to wyjdź gdzieś itp.
Secundo - znajdź chłopaka programistę, pomoc i mentoring za darmo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Przegrywek123: primo - też o tym myślałam, żeby sie nie zajechać. secundo - niestety, lato mija a ja niczyja, może w przyszłym roku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kowixx: Zamiast wykorzystywać każde źródło wiedzy skup się na dwóch trzech, z których będziesz korzystała.
Taką naukę trzeba dobrze zaplanować bo potem okaże się, że zaczniesz jakiś kurs a po tygodniu znajdziesz inny "lepszy" i zamienisz jedno na drugie.
Wg mnie:
1. wybierz język programowania
2. Znajdź jakiś kurs np na edx.org, coursera, udemy.
3. Tak jak ktoś tu wspomniał poza samym językiem ważne
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Szanowny_Wykopek no to godzinka przyjaciół dziennie w ramach nauki ( ͡° ͜ʖ ͡°) yerbe zamówie na pewno, najwyżej współlokatorzy wypiją. Przyznam że angielskiego bardziej się obawiam niż samego programowania. Nigdy mi nie wchodził, nawet mature wolałam że szwabskiego napisać. Dzięki za