Wpis z mikrobloga

Mirki, mam problem z moim srajfonem. Był w kieszeni, wyciągam go i taki oto efekt. Nie uderzyłem nim, nie ma pękniętego szkła tylko ekran tak wygląda? Co z tym tematem zrobić? Moja wina? Wysyłać to do serwisu? Reklamować u sprzedawcy że jakiś badziew opchnął?
#iphone #apple #x #elektronika #wyswietlacz #problem #iphonex
JesMan - Mirki, mam problem z moim srajfonem. Był w kieszeni, wyciągam go i taki oto ...

źródło: comment_RcKTLKi3R0iV3b9GJ8zrwJdL3teV4Vrl.jpg

Pobierz
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JesMan: Raczej Twoja wina, mogłeś nie zwrócić uwagi kiedy był jakiś większy ucisk czy przypadkiem kieszenią w coś uderzyłeś. Mała szansa, że cokolwiek ugrasz będąc oburzonym, że badziew Ci sprzedali.

Jednak przed płatną naprawą spróbowałbym to:
https://support.apple.com/pl-pl/iphone-x-display-module-replacement-program

„Jeśli iPhone X ma uszkodzenie zmniejszające możliwość wykonania naprawy, na przykład pęknięty ekran, przed serwisowaniem konieczne będzie jego naprawienie. Czasami może zostać naliczona opłata za
  • Odpowiedz
@JesMan mi w jednym z fonów który miał 6 cali pękł ekran w poprzek po tym jak podniosłem nogę aby zawiązać buta. Po prostu się przypadkowo oparł jedna krawędzią o miednice druga o udo i nawet nie poczułem. A spodnie to lewisy 501 wiec no xd
  • Odpowiedz
Jak na gwarancji to tylko i wyłącznie Cortland, opisać wszystko zgodnie z prawdą, skoro to stało się w kieszeni to uszkodzeń fizycznych na obudowie wskazujących na upadek z którego takie coś mogłoby się stać nie powinno być. Apple akurat jeśli chodzi o obsługę klienta robi świetna robotę wiec jest szansa że dostaniesz nowy telefon jeśli to rzeczywiście nie stało się z Twojej winy.
  • Odpowiedz
@pablooooo: Jedyne co to mogę zadzwonić tutaj w Krakowie do jakiś serwisów autoryzowanych i zapytać czy jest jeszcze taka opcja. A jak nie no to tylko na własną rękę
  • Odpowiedz
@JesMan: Kraj zakupu nie ma znaczenia. Wpisz w Google sprawdzenie gwarancji iPhone i z pierwszego linku na stronie oficjalnej Apple automatycznie zczyta Ci dane tel i zobaczysz czy jeszcze jest gwarancja. Nawet jeśli gwarancja minęła to zobacz na stronie datę aktywacji i możesz próbować działać w Cortland w oparciu o rękojmie, która obowiązuje 2 lata
  • Odpowiedz
@pablooooo kraj zakupu ma znaczenie bo rękojmia to niezgodność z umową zawartą u sprzedawcy a w tym przypadku sprzedawca telefonu jest za granicą, Cortland nic z tym nie zrobi. Jedyne wyjście to próbowanie na gwarancji
  • Odpowiedz