Aktywne Wpisy

MonazoPL +195
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: santander 1560
Pobierz
yahoomlody +496
mówcie sobie co chcecie, ale gierki na telefon z lat 2005-2010 robione w javie były 100x lepsze niż gówna co teraz wychodzą xD
się naparzało w gry od gameloft na k800i, a teraz same reklamy czy gry logiczne, a większość to i tak budowanie miasta
#grynatelefon #android #takaprawda #gry
się naparzało w gry od gameloft na k800i, a teraz same reklamy czy gry logiczne, a większość to i tak budowanie miasta
#grynatelefon #android #takaprawda #gry
źródło: hqdefault
Pobierz

Na dzisiaj zapowiadany timelapse pokazujący rotację Ziemi wokół bieguna niebieskiego. Zdjęcia robione były przez prawie 24 godziny (dokładnie 23h56m), od 4 do 5 lipca, i pokazują pełny pojedynczy obrót naszej planety. Płynne przejście z dnia do nocy oraz z nocy do dnia obrobione autorską metodą, którą opisałem tutaj. Do zrobienia tego typu filmu przymierzałem się już od dobrych dwóch lat, ale zawsze coś mi nie pasowało - albo nie było gwarancji idealnej pogody, albo nie miałem gdzie zostawić sprzętu na 24 godziny, albo znajdowałem się zbyt daleko od równika i horyzont zataczałby zbyt duże okręgi, uciekając okresowo z pola widzenia. Dopiero w Namibii "spełniły się" wszystkie potrzebne kryteria.
Aparat zamocowany był na napędzie Star Adventurer, pozwalającym na anulowanie ruchu obrotowego Ziemi i ustabilizowanie obrazu względem gwiazd. W "nocnej" części timelapsa widać pas Drogi Mlecznej i obłoki Magellana - galaktyki karłowate, które w Polsce znajdują się stale pod horyzontem.
Sprzęt: Nikon D810, Irix 15 mm, f/2,4, ekspozycja od 1/1000 sek. do 45 sek., ISO od 64 do 3200. Jedna klatka na minutę. Materiał zbierany w Namibii podczas lipcowego wypadu astrofotograficznego z grupą znajomych. Jakość 4K/60 FPS, film zapętlony 60 razy.
#namrabcontent / Instagram <- zapraszam do obserwowania
#astronomia #astrofoto #kosmos #gif #timelapse #fotografia #mojezdjecie
źródło: comment_GEZLiEZxnL81wJO9v3MH4bO2o3px9Og3.jpg
Pobierzhttps://www.wykop.pl/link/5150095/timelapse-ukazujacy-24-godziny-ruchu-obrotowego-kuli-ziemskiej/
Jeszcze nie włączyłem, ale po opisie wnioskuje, że będzie najlepsze twoje dzielo. Czekam aż wrócę do chaty i obejrzę na większym ekranie
@PiszeCzasen: Klepnąłem sobie skrypt, który już od maja co 5 minut ściąga najnowsze zdjęcia z kamerki na szczycie wulkanu na La Palmie, chcę w ten sposób za kilka miesięcy zrobić rocznego timelapsa. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)