Wpis z mikrobloga

Cześć

Czy trzyma ktoś z was swoje oszczędności w Revolucie lub w N26 i poleca? W związku z zamieszaniem z kredytami w frankach i słabnącą złotówką, wydaje mi się dobrym ruchem przesunąć oszczędności w dolara lub franka. Niestety polskie banki mają bardzo słabe kursy. Jedynym sensownym wyjściem wydają mi się właśnie powyższe firmy.

#revolut #n26 #oszczedzanie #banki #waluty #ekonomia
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@informatyk_albert: To Barclays/Lloyd's więc przebija w moich oczach wiarygodnością i pewnością 10x bardziej wszelkie polskie banki. Owszem używają też Danske Bank ale operacyjnie (do realizacji płatności, obrotu) a nie przechowywania środków - tzn. to Barclays/Lloyds ostatecznie ręczą za całość.
  • Odpowiedz
@Thexil: Sądzę że nie przesadzając kilkadziesiąt czy może ponad 100 tysięcy ludzi w UK. W Polsce z pewnością też bo jeśli ktoś wyrobił Revolut na adres polski to dostaje też pełnoprawny numer rachunku w polskim banku (obsługiwany przez Danske dla przychodzących przelewów, przy wychodzących często widnieje Pekao).

Jestem wolontariuszem w norweskim Frelsesarmeen w Oslo gdzie pomagam bezdomnym i poszkodowanym Polakom. Większość 'odratowanych' wpada w błędne koło - nie mając pracy/mieszkania
  • Odpowiedz