Wpis z mikrobloga

"Jestem dumny z mojego koloru skóry!"
- Powiedział czarny.
"Jestem dumny z bycia muzułmaninem!"
- Powiedział Arab.
"Jestem dumnym białym Europejczykiem!"
- Powiedział rasista.

Jestem dumny z bycia Polakiem!"
- Powiedział rasista, faszysta, nacjonalista, ciemnogród, katol, kibol, cebulak, antysemita i ksenofob (w jednym).

• 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

- Powiedział rasista, faszysta, nacjonalista, ciemnogród, katol, kibol, cebulak, antysemita i ksenofob (w jednym).

@Apollo1993: już się bałem, że o antysemicie zapomnisz
  • Odpowiedz
Jestem dumny z bycia Polakiem!"

@Apollo1993: powiedział nikt nigdy
Polska to nie USA, przestańcie wchodzić na 4chana i brać zdjęcia i memy z innej kultury i zajmijcie się lepiej tym co się dzieje w Polsce, a nie na drugim końcu
  • Odpowiedz
@Apollo1993: Serio, pokaż mi sytuację gdzie ktoś wyzywa osobę będącą dumną z bycia Polakiem. Co chwila przy okazji jakiegoś święta jest pełno takich haseł, nawet od osób publicznych i nie widzę, by ktoś nazywał ich rasistami, ksenofobami. To są naprawdę #urojeniaprawakoidalne
  • Odpowiedz
@Lipathor: @KochanekAdmina: ale taka jest prawda. Wystarczy zaobserwować z jakimi reakcjami spotykają się deklaracje "It' ok to be white", czy "It' ok to be hetero". Jeżeli to popierasz, to w oczach takich ludzi już jesteś rasistą i homofobem. Nie mówię, że każdy lewicowiec taki jest, ale jest ich mnóstwo.
  • Odpowiedz
@Apollo1993: @Defined: @Alex_Krycek: @liga: Semantyka się kłania. Zupełnie inny kontekst tej samej deklaracji dumy jest wtedy, gdy wygłasza ją dyskryminowana mniejszość, a inny wtedy, gdy wygłasza go zakompleksiona większość, która się tej mniejszości z jakiegoś powodu boi. Duma z bycia Polakiem została wypaczona przez rasistowskie środowiska, podobnie jak wszystkie inne symbole patriotyczne. Łatwo jest zmienić znaczenie różnych symboli. Dlatego warto jest zwracać uwagę na
  • Odpowiedz
Wykopki nie zrozumieja ze koga byc dumni z czegokolwiek czego chca. Ale akurat te same wykopki z reguly uwazaja czarnych za gorszych itd, wystarczy zobaczyc znaleziska w ktorych bialy jakas glupote i znaleziska w ktorych czarny robi cos glupiego, w drugim przypadku od razu rzucaja sie w czolo czy komentarze dotyczace koloru skóry.
  • Odpowiedz
"It' ok to be white"

@Alex_Krycek: Trzeba być imbecylem żeby pucować się do takiej akcji xD Gdzie w polsce dyskryminowani są biali? Jak mówiłem prawactwo w Polsce ma ogromny ból d--y z powodu braku wojującej lewicy w Polsce i przez to na siłę podłączają się do Amerykańskich akcji próbując je wrzucić do Polski gdzie wywołują tylko kwik zażenowania w oczach normalnych ludzi. Prawactwo tutaj walczy z problemami które zwyczajnie nie
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Apollo1993: bycie dumnym z tego co się dostało zupełnie przypadkowo jest głupie... czy to kolor skóry czy narodowość. Z Polski jako państwa też można, bo np. miało się na nią pozytywny wpływ, ale duma z pochodzenia etnicznego czy narodowość to prymitywizm. Elo.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Gokerson: No bo ta akcja jest szczególnie głupia, bo nas w ogóle nie dotyczy, a używana jest tylko do walki z 'przewrazliwionym lewactwem' i pojenia swojego ego, jednocześnie nie mając zielonego pojęcia o kontekście tych słów.

The suggestion for the use of posters with the saying originated on the message board /pol/ of 4chan, with the intent of provoking reactions. The saying was later spread by neo-Nazi groups and politically
  • Odpowiedz
@abaac: Jestem pewny że również wielu rasistów używała sformułowania "It's okay to be black" lub "black lives matter", czy kontekst powinien decydować o legalności i sankcjonowaniu ludzi używających tak neutralnych i oczywistych dla cywilizowanego człowieka wyrażeń? Obecnie niewolnictwo zostało już zniesione, apartheid też a typowy biały amerykanin nie jest niczego winien typowemu czarnemu amerykanowi, chyba że umawiamy się że każdy niezależnie od rasy dziedziczy grzechy po przodkach, a dyskryminacja "pozytywna"
  • Odpowiedz