Aktywne Wpisy
zbyszko17 +179
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
aegypius +240
Czy ten naród już totalnie zdziczał i pozbył się jakichkolwiek przejawów człowieczeństwa i rozumu?
Pamiętam 1997 i powódź (jako obserwator, nie uczestnik):
- ludzie brali sprawy w swoje ręce, bo rząd był jak dziecko we mgle
- wędkarze przyjeźdżali ze swoimi łódkami
- właściciele składów budowlanych dawali piasek
Pamiętam 1997 i powódź (jako obserwator, nie uczestnik):
- ludzie brali sprawy w swoje ręce, bo rząd był jak dziecko we mgle
- wędkarze przyjeźdżali ze swoimi łódkami
- właściciele składów budowlanych dawali piasek
Szkaluje wszystkich ludzi, którzy wynajmując swoje mieszkanie dają takie ogłoszenie:
Tytuł: Mieszkanie 2 pokoje 1700 zł. Rembertów.
Opis: ...
Koszty to 1700, plus czynsz 700 zl, plus opłaty.
Jak mnie to wkur..ia. ustawiasz sobie limit na 1800 plus wiadomo ok. 100 zł opłat i połowa tego co ci się wyświetla to oferty za 2400 ( ಠ_ಠ)
Kurfa naprawdę myślicie że jak ktoś chce wynająć mieszkanie i ma limit 2000, to wynajmie wasze mieszkanie za 2500 zł. tylko dlatego że daliście mylący tytuł?
A z drugiej strony - ukrywanie części kosztów to powszechna praktyka. W sytuacji gdy ludzie kupują oczami, tu też będzie pomagać.
Jak wynajmuję samochód to też mnie obchodzi ile zapłacę za samochód, nie narzekam że w cenniku nie było opłat za paliwo, myjnię i autostrady.
@Arrival: czynsz jest zmienny? Mi przez 5 lat wynajmowania mieszkań wysokość czynszu zmieniła się raz i załatwiliśmy to aneksem do umowy.
Tak samo jak ktoś Ci poda czynsz np. 500 zł a wprowadzisz się w 5 osób to gwarnatuję Ci, że zwiększą Ci jego wysokość.
Dając ogłoszenie
@Lamael: W przypadku AirB2B czy tam innego bookingu pojawil sie NAKAZ publikowania, pełnych, uśrednionych w razie potrzeby kosztów wg jakichś tam wytycznych.
I tak samo powinny opracować to serwisy wynajmowe.
Określić jakie koszty powinny być wymienione w cenie, lub wymagać zaznaczenia np "ogrzewanie gazowe/elektryczne - koszt
Np. tytuł: Mieszkanie 2 pokoje 1900 zł. Rembertów.
Treść: ...
Łączny koszt najmu 1900 plus media, latem że względu na brak ogrzewanie koszt 1750 plus media. Ewentualnie już wpisać uśrednione koszty całkowite plus media, a w treści wyjaśnić. Mi nie chodzi o to 100/200 zł. Tylko o to że ludzki wpisują cenę która w ogóle nie
Komentarz usunięty przez autora
Tu podobnie: opłaty eksploatacyjne nie są stałe. Nawet czynsz może zależeć od tego, ile osób będzie mieszkać. Dlatego zawsze podany jest orientacyjnie.