Wpis z mikrobloga

Zrobiłem bootowalny pendrive z Windowsem ale nie wiem jak go odpalić. Na YouTube wszyscy w biosie maja możliwość wyboru co ma się b9otowac jako pierwsze. Ja mam kompletnie inny bios i nie mam takich opcji. Ktoś się orientuje jak to zrobić? Chcę żeby po prostu pendrive zbootowalo #informatyka
OzaweNakashi - Zrobiłem bootowalny pendrive z Windowsem ale nie wiem jak go odpalić. ...

źródło: comment_rZyD5Tu23hMD7aITrnNV85Go9rX7qfF2.jpg

Pobierz
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@OzaweNakashi: Kolega kiedyś miał podobny problem i te rozwiazanie mu pomoglo.

W zakładce security zmień SECURE BOOT CONTROL na DISABLED i wtedy LAUNCH CSM na ENABLED. Później naciskaj szybko po włączeniu ESC i musi ci wyskoczyć boot menu z opcją wyboru USB.

Oczywiście przed wyjściem z biosu zapisz wszystkie zmiany ustawień.
  • Odpowiedz
@Ratriczek: @Nic_tu_po_mnie: @Deadlyo: Dziękuje za odpowiedz mirku.
Zainstalowałem system na dysk ssd. Uruchomil sie i teraz najlepsze

Pokazuje mi resztę dysków hdd, że są zajęte ale tak jakby nie moge w nie wejść jakby zabezpieczone. Niby klikam a nic sie nie otwiera. I po okolo minucie znikają i tylko dysk C nowego dysku ssd jest pokazany. O co tutaj chodzi? Ktos wie co sie dzieje?

pendrive
  • Odpowiedz
@Ratriczek: miałem compatible, i wciąz jest kłopot. Przestawiłem na ahci, wchodze na nowy windows i nie mogę wejsc w dysk hdd ktory widzi kilka minut. Jest niedostepny taki komunikat dostaje a widze ze jest zapelniony moimi plikami
  • Odpowiedz