Wpis z mikrobloga

Polecacie jakiegoś taniego chińskiego #drony z kamerka i GPS (żeby sam wracał jak zgubi zasięg)? Wiem, że słowo tani to pojęcie względne, ale taki do zabawy i nauki latania, ale jednocześnie żeby czasami coś nagrać (najlepiej z możliwością widzenia karty a nie nagrywanie przez wifi)... Max 500zl (jeśli będzie miał 2 lub 3 baterie), a najlepiej w okolicach 300zl, bo cebula silna ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@SiarkoWodor tylko że dji to zupełnie inny przedział cenowy... Na pewno nie warto tyle dopłacać po to żeby polatać raz na jakiś czas..
@mustafas00 jest całkiem sporo modeli w tej cenie, które spełniają moje wymagania..
  • Odpowiedz
@JohnnyAK11: no i to jest konkretna odpowiedź, a nie 'dołóż jeszcze 2000 i kup Mavica' ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Masz takowego? Chętnie poznałbym opinie, a póki co szukam na youtubie recenzji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@husky83: miałem, w zasadzie miałem takie same wymagania. GPS działa nieźle, z kamery możesz próbować zdjęcia robić ale raczej tylko żeby zobaczyć co gdzie jest. Minus to to że jak włączy automatyczny powrót do domu to trudno to anulować. W ten sposób wpadł mi na wysokie drzewo, jednak przetrwał, więc jest też wytrzymały
  • Odpowiedz
@husky83: jeżeli chcesz żeby nagrania były spoko jakości to spark to takie minimum, też szukałem czegoś podobnego i finalnie dołożyłem drugie tyle i udało mi się wyrwać sparka za 1k
  • Odpowiedz
@MrNomad: na koncie w aliexpress mam 160$ z programów partnerskich, więc tak 200-250$ nawet bym jednak mógł dać, ale spark i tak nie mieści się w tym budżecie :-(
Gdzie wyrwałeś za 1k?
  • Odpowiedz
@husky83: Allegro
To może Xiaomi FIMI a3? Za ta kasę widziałem chyba z dwoma bateriami, też o nim myślałem na początku jednak spark wygrał ze względu na rozmiar i jakość
  • Odpowiedz
@MrNomad: Fimi w porównaniu ze sparkiem ma kiczowatą kamerę... A idąc już w taki przedział cenowy jednak warto wziąć coś lepszego.. Więc albo ch*jowy dron z jeszcze bardziej *jową kamerą, albo drogi dron, ale z dobrą kamerką... Ehhh, a miała być po prostu zabawka :-)

A ten Spark to jakaś używka? Bo widzę tam tylko od 1600 w górę (a obecnie używek brak) :-(
  • Odpowiedz
@MrNomad: a co sądzisz o Hubsan Zino H117S ? Cena nówki jest trzycyfrowa, z recenzji wynika, że dosyć dobra kamerka z 3 osiową stabilizacją, ma tylko (i aż) jedną wadę - wagę... ok. 700g, więc (teoretycznie) trzeba mieć uprawnienia :-(

Chociaż tam gdzie ja chciałbym go używać, to raczej nie miałby kto mnie kontrolować, ale jeśli chcieć skorzystać z niego gdzieś na wczasach to już gorzej..
  • Odpowiedz
tiaaa.. ten Zino faktycznie cena <1000zł, ale.... bez aparatury! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zresztą.. po co ja na to patrzę, skoro żony i tak nie przekonam że dron mi jest całkowicie niezbędny do życia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz