Aktywne Wpisy
Lewusx +55
mickpl +297
"Kredyt na start może zostać uchwalony po wyborach prezydenckich" - XD
Powodzonka. Branża może czekać, ale z pewnością nie tyle. Styczeń albo r--ź, takie jest moje zapatrywanie w tym temacie.
#nieruchomosci
Powodzonka. Branża może czekać, ale z pewnością nie tyle. Styczeń albo r--ź, takie jest moje zapatrywanie w tym temacie.
#nieruchomosci
#pytanie #etyka #rozowepaski
Co do zasady, to co do pośmiertnego wykorzystania tkanek stosuje się zasadę "brak sprzeciwu za życia = zgoda".
Jeśli byłabym w ciąży to chciałabym, żeby w razie wypadku podjęto taka samą decyzję - każdy dzień dalszego rozwijania się dziecka w brzuchu zwiększa jego szanse na przeżycie, a zakładam, że żadna kobieta, która jest w chcianej ciąży wolałaby trochę poleżeć z niedzialajacym mózgiem niż zmniejszać szansę swojego potomka na zostawienie swojego faceta z dwoma zgonami, bo chciałaby, żeby jej ciało się
To nie jest wyciąganie zwłok z trumny.. Według mnie porównanie z dawcami narządów jest bardzo adekwatne. Nie zgodzimy się na pobranie, bo to nowoczesne i chore, nieważne że ktoś inny z tego powodu umrze?
Postawcie się na
Mirki, czy tylko dla mnie wykorzystywanie martwego ciała jako inkubatora jest p------e?
Ad 2. Właśnie o to chodzi że ciało nie jest martwe. Mózg jest martwy, ciało cały czas żyje.
Jeśli już w tę stronę chcesz patrzeć...
Ale nie powinno się tylko w tę stronę patrzeć, bo dojdziemy zaraz do wniosku, że ludzie nie wiadomo po co się mnożą, a dużo nad i wpadniemy z dekadentyzm o zabarwieniu antynatalizmu.
To my nadajemy ton i wartość.
W ryj przypadku bezpieczniej było dla dziecka
Proszę uprzejmie.