Aktywne Wpisy

wykop +9
Nadchodzą zmiany w Regulaminie Wykopu - stawiamy na lepsze dopasowanie treści i bezpieczeństwo!
Chcemy, aby Wykop stawał się coraz lepszym miejscem do dzielenia się treściami, dlatego aktualizujemy nasz Regulamin. Zmiany wejdą w życie dnia 11 maja 2026 roku. Co się zmienia i dlaczego?
➡ Zakładka „Dla Ciebie”: Oficjalnie wprowadzamy mechanizm, który pomoże Ci odkrywać najciekawsze treści. Algorytm działa w oparciu o Twoje własne wybory (wykopy, zakopy, obserwowane tagi), dzięki czemu Twój feed będzie
Chcemy, aby Wykop stawał się coraz lepszym miejscem do dzielenia się treściami, dlatego aktualizujemy nasz Regulamin. Zmiany wejdą w życie dnia 11 maja 2026 roku. Co się zmienia i dlaczego?
➡ Zakładka „Dla Ciebie”: Oficjalnie wprowadzamy mechanizm, który pomoże Ci odkrywać najciekawsze treści. Algorytm działa w oparciu o Twoje własne wybory (wykopy, zakopy, obserwowane tagi), dzięki czemu Twój feed będzie

Prowadzę małą rodzinną pizzerię, zachorował nam dostawca. Nie mamy jakoś dużo zamówień, ale te kilka, kikanaście dziennie jest. Pogadałem z kolegą, jego syn mógły mi pomóć, akurat na skuterze jeździ, miejscowość 2 ulice na krzyż 0 ruchu więc luz. Zaproponowałem mu 120 pln, a na pewno dałbym 150 na koniec (praca jakoś od 10 do 18, z czego 90% to siedzisz na zapleczu w firmie na telefonie - nie ma wifi ale
źródło: image
Pobierz

źródło: comment_VHjM6XTGpPS0aI0rJTwlzPFAYGDxjanI.jpg
PobierzAle nie polecam bo wolno aplikacje działają xD
@Niebadzlosiem: ale to w nowych Androidach nie można przenosić aplikacji na SD xD Niektóre pozwalają trzymać cache lub jakieś inne dane (mapy, zapisane filmy/muzykę itd.) ale co do zasady w Androidzie nie można instalować aplikacji na SD od KitKata albo wcześniej. Można używać niby jako wewnętrznej pamięci, tak jak podał @madox, ale to gówniane rozwiązanie.
Polecam swój styl życia i
@takrodzisiegniew: 30-50MB waży nowa wersja aplikacji, która zastępuje starą, a nie dodaje kolejne 30-50MB zajmowanej przestrzeni. Dlaczego chcą? Bo są naprawiane błędy (interfejs, bezpieczeństwo, optymalizacja itd), dodawane/poprawne funkcjonalności, kompatybilność z urządzeniami i równie p--------y znalezione, których Ty nie
@takrodzisiegniew: XD radzę zainteresować się programowaniem (albo choćby IT) lub zamilknąć jak się człowiek nie zna :) Z perspektywy testowania - wykładnia naukowa mówi, że maks 80% błędów są w stanie znaleźć testy, a mowa tylko o funkcjonalnych poza bezpieczeństwem. Kilka/naście wersji Androida, kilkaset jak nie kilka tysięcy urządzeń daje ogromną liczbę konfiguracji, na których musi działać to bez zarzutu.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@Shatter: telefon ze 128GB i 4GB ramu można kupić już za €170 lub mniej... Pokaż mi telefon za 1/4 tego, który nie jest totalnym gruzem, jeżeli w ogóle znajdziesz jakiś z 32GB xD W zasadzie najtańsze smartphony z 32GB chodzą teraz po €50-60, ale to jakieś chińskie no-name lub prawie no-name.