Nadchodzą zmiany w Regulaminie Wykopu - stawiamy na lepsze dopasowanie treści i bezpieczeństwo!
Chcemy, aby Wykop stawał się coraz lepszym miejscem do dzielenia się treściami, dlatego aktualizujemy nasz Regulamin. Zmiany wejdą w życie dnia 11 maja 2026 roku. Co się zmienia i dlaczego?
➡ Zakładka „Dla Ciebie”: Oficjalnie wprowadzamy mechanizm, który pomoże Ci odkrywać najciekawsze treści. Algorytm działa w oparciu o Twoje własne wybory (wykopy, zakopy, obserwowane tagi), dzięki czemu Twój feed będzie lepiej odpowiadał Twoim zainteresowaniom.
➡ Bezpieczeństwo i walka z manipulacjami: Porządkujemy i doprecyzowujemy w regulaminie obowiązującą już zasadę posiadania aktywnego numeru telefonu przypisanego do konta w celu uwierzytelnienia profilu. To kolejne działanie, które pomoże nam ograniczać liczbę multikont, spam oraz próby manipulowania treściami w serwisie, wspierając jakość dyskusji.
➡ Potwierdzenie tożsamości: Jeśli nie zaglądałeś do nas przez ponad 6 miesięcy, przy powrocie możemy poprosić Cię o ponowne uwierzytelnienie konta, aby upewnić się, że nikt niepowołany nie przejął Twojego profilu.
@wykop: kiedy znikną reklamy z mobilnej wersji na androidzie? Przewidujecie jakieś tego typu kroki że zostanie tak jak kiedyś przed wielką super aktualizacją?
@wykop: Zakładka „Dla Ciebie” to spoko pomysł, tylko nie bardzo rozumiem po co to jest potrzebne, jak niemal praktycznie tak samo działa obecnie "mój wykop" ¯\(ツ)/¯
@wykop: zostawcie "Mój Wykop". Nie po to subuję tagi i obserwuję konta, żeby teraz jakiś z-----y algorytm wciskał mi do feedu jakieś g---o, którego nie chcę widzieć.
@wykop: jak nie będzie możliwości przeglądania tylko tego co obserwuję bez algorytmu to wstawiam paste o serwerowni. Brak algorytmu to ostatnie co mnie tu trzyma.
Zakładka „Dla Ciebie” to spoko pomysł, tylko nie bardzo rozumiem po co to jest potrzebne, jak niemal praktycznie tak samo działa obecnie "mój wykop"
zostawcie "Mój Wykop". Nie po to subuję tagi i obserwuję konta, żeby teraz jakiś z-----y algorytm wciskał mi do feedu jakieś g---o, którego nie chcę widzieć.
jak nie będzie możliwości przeglądania tylko tego co obserwuję bez algorytmu to wstawiam paste o serwerowni. Brak algorytmu to ostatnie co mnie tu trzyma.
Czyli co, regulamin stricte pod propagandową szczujnię?
@Zartos_Larpiarz: @H_Moody Nie. Zmiany w regulaminie wynikają z bieżących potrzeb serwisu: porządkowania zasad, doprecyzowania zapisów oraz skuteczniejszego przeciwdziałania nadużyciom, takim jak spam, multikonta czy manipulowanie treściami. Nie są tworzone pod konkretną osobę, wydarzenie ani czyjąkolwiek działalność. Zależy nam na jasnych regułach, które obowiązują wszystkich użytkowników w równym stopniu.
Chcemy, aby Wykop stawał się coraz lepszym miejscem do dzielenia się treściami, dlatego aktualizujemy nasz Regulamin. Zmiany wejdą w życie dnia 11 maja 2026 roku. Co się zmienia i dlaczego?
➡ Zakładka „Dla Ciebie”: Oficjalnie wprowadzamy mechanizm, który pomoże Ci odkrywać najciekawsze treści. Algorytm działa w oparciu o Twoje własne wybory (wykopy, zakopy, obserwowane tagi), dzięki czemu Twój feed będzie lepiej odpowiadał Twoim zainteresowaniom.
➡ Bezpieczeństwo i walka z manipulacjami: Porządkujemy i doprecyzowujemy w regulaminie obowiązującą już zasadę posiadania aktywnego numeru telefonu przypisanego do konta w celu uwierzytelnienia profilu. To kolejne działanie, które pomoże nam ograniczać liczbę multikont, spam oraz próby manipulowania treściami w serwisie, wspierając jakość dyskusji.
➡ Potwierdzenie tożsamości: Jeśli nie zaglądałeś do nas przez ponad 6 miesięcy, przy powrocie możemy poprosić Cię o ponowne uwierzytelnienie konta, aby upewnić się, że nikt niepowołany nie przejął Twojego profilu.
Pełną treść nowego regulaminu znajdziecie poniżej:
👉 Link do Nowego Regulaminu
Dziękujemy, że tworzycie z nami Wykop! 😊
#wykop #regulamin #zmiany #oswiadczenie
źródło: obraz
Pobierz@the_last_tomato_in_the_world: Było zgodne z regulaminem. Poprawiliśmy zapis, aby nie budził żadnych wątpliwości.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Zgrywajac_twardziela: @WentylatorDoRozrzucaniaLuznychMysli
Mój Wykop nigdzie nie znika - pozostaje na swoim miejscu i nadal będzie oparty na obserwowanych przez
@wykop: Oho widać efekty zaproszenia Biuka do rady Nawrockiego.
@jast: Nie rezygnujemy z tej przestrzeni: https://wykop.pl/moj/obserwowane :)
@Zartos_Larpiarz: @H_Moody Nie. Zmiany w regulaminie wynikają z bieżących potrzeb serwisu: porządkowania zasad, doprecyzowania zapisów oraz skuteczniejszego przeciwdziałania nadużyciom, takim jak spam, multikonta czy manipulowanie treściami. Nie są tworzone pod konkretną osobę, wydarzenie ani czyjąkolwiek działalność. Zależy nam na jasnych regułach, które obowiązują wszystkich użytkowników w równym stopniu.
@wykop: cała #wykopaka pójdzie się weryfikować ( ͡° ʖ̯ ͡°)