Wpis z mikrobloga

Hej, są tu jacyś specjaliści od #adwords (google ads)? Mam problem z konfiguracją. Czy da sie podawac lokalizację na poziomie grupy reklam? Nie widze takiej mozliwości, a inaczej nie wiem, jak rozwiązać mój problem. Chcę zrobić reklamy dla osób szukających kobnkretnej usługi w kilku duzych miastach w trzech sąsiadujących ze soba województwach. Czyli zrobiłem sobie kampanię, w tej kampanii ograniczyłem zasięg do tych trzech województw (przykładowo mazowieckie, świetokrzyskie i łódzkie)i robie sobie grupy reklam dla kilku wybranych miast, każda grupa reklam ma reklamy gdzie w treści i w słowach kluczowych mam frazy typu nazwa usługi miasto czyli przykładowo pranie tapicerki warszawa, pranie tapicerki łódź i pranie tapicerki kielce. Ale jak wpisuję w Google pranie tapicerki kielce to pojawia mi sie reklama z treścią dla pranie tapicerki warszawa. Wiem, że mogę zrobić 3 osobne kampnie na każde miast/województwo, ale mając to w jednej kampanii mam ustalony całkowity dzienny budżet, a tak to musiałbym go na sztywno rozdzielać na trzy osobne kampanie. Ideałem byłoby ustawiene lokalizacji dla grupy reklam czy jednak da się to jakos inaczej ogarnąc tak, aby miec jeden wspołny dzienny budżet dla wszystkich kampanii? Nie wiem czy nie namieszałem trochę :)
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach