Wpis z mikrobloga

Siema mam pewien problem rodzinny w którym mam nadzieję pomożecie.

Kupiłem synowi który idzie do 6 klasy plecak skórzany który mi osobiście się bardzo podoba no ale w domu afera bo on w takim nie będzie chodził bo według niego wygląda jakbym sam go uszył a inne dzieci mają markowe. Żona się z nim zgadza i uważa że powinienem go oddać i kupić jakiegoś adidasa.

Co sądzicie? Dodam że nie jest to jakiś badziew bo dałem za niego 150zl a skóra to skóra, najlepszy adidas się rozleci a skóra wytrwa.

#szkola #oswiadczenie #pytanie #pomocy #rodzina #dzieci
Pobierz korporacion - Siema mam pewien problem rodzinny w którym mam nadzieję pomożecie.

K...
źródło: comment_z4PjCz65QJ0NiJa8dRUivEKJFBD280KV.jpg
  • 191
@korporacion: Troche brzmisz jak mój ojciec, nawet #!$%@? jak juz na siebie zarabialem xD "Po co takie buty kupiłeś? Lepiej jakies inne ze skóry".
Ano kupilem bo mi się podobały, nie neguje skóry ale po prostu każdy ma swój gust i nikogo nie powinien do niczego zmuszać. Ofc gdy potem kupilem sobie skórzane to tekst "Widzisz! Jednak zmądrzałeś..."
Jak dzieciakowi się nie podoba to po co na siłe chcesz go zmuszać
plecak dziecka ma się podobać dziecku i tyle

@madiksa: problem w tym że on się bardziej przejmuje opinią innych niż swoją. Sam tak kiedyś miałem dlatego staram się wywierać na nim presję samodzielnego myślenia bez patrzenia się na innych

@korporacion: Wiec wywierasz na nim presję aby zaakceptował Twoja opinie czyli robisz coś jeszcze gorszego niż jego otoczenie. Daj mu podejmować swoje decyzje, daj mu wyrobić swoją opinie na podstawie tego
via Wykop Mobilny (Android)
  • 23
@korporacion: ziomuś, widzisz ten plecak? Mam go przeszło 13 lat. Przetrwał kawałek gimnazjum, całe liceum, całe studia, zjechał pół Europy, targanie do pracbazy w portach i zakładach przemysłowych. I też kosztował podobnie. Wiec nie pierdziel mi ze adidas albo nike zaraz sie rozleci. ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
Pobierz Trololo - @korporacion: ziomuś, widzisz ten plecak? Mam go przeszło 13 lat. Przetrwał...
źródło: comment_2LvwSRrIBjzKiCDSeEZQUUQe93hWCMK3.jpg