Wpis z mikrobloga

@morele_net jak to jest, że reklamuję u Was sprzęt z tytułu rękojmi, a Wy bezczelnie podszywacie się pode mnie i zgłaszacie to przez formularz internetowy Boscha jako ja i jako zgłoszenie serwisowe?
Czy nie podlega to pod bezprawne podszywanie się pode mnie?
Czy nie chcecie w ten sposób ominąć rękojmi?

Co na to UOKIK?

Wołam tez @szperacz i @uysy, ze względu na niedawną korespondencję.
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dr_Acula: po prostu zadzwoń do UOKIK.
Może jest tak, że ty z morele masz rękojmie, a co Cie interesuje jak oni to dalej ogrniają? :)
Jest to całkiem realne, bo przyjeżdża pracownik Boscha na zlecenie sklepu, a nie twoje :F.
  • Odpowiedz
@uysy: ale wlasnie nie zlozyli jako Morele - tylko jako jako JA. Serwis Bosc powiedział, że w takiej sytuacji nie jest to zgłoszenie z tytułu rękojmi tylko normalne zgłoszenie serwisowe, tak jak ja bym sam to zrobił.
  • Odpowiedz
@uysy: @SzalonyFanMalysza: @Harmideron: @Megawonsz_dziewienc: pani z Morele wkręca mi, że tak działa system Boscha zgłoszeniowy i że inaczej nie można. Pani z infolinii Boscha, dosłownie kilka minut temu, powiedziała, że w żaden sposób nie zgłosili tego jako Morele, tylko jako ja, osoba fizyczna, w drodze zgłoszenia gwarancyjnego, nie mającego w żaden sposób nic związanego z rękojmią.
  • Odpowiedz
@morele_net: przecież wyraźnie napisałem - zgłosiliście przez formularz internetowy jako ja usterkę, w ramach gwarancji. Co chcecie wyjaśniać? Serwis Boscha kłamie?

A jak Państwo nie wiecie jak złożyć w Boschu w swoim imieniu - polecam zadzwonić do nich na infolinię. Pani, która do mnie dzwoniła z tej firmy, wyjaśniła mi jak macie to zrobić. Natomiast ja nie zamierzam Wam tego tłumaczyć.
  • Odpowiedz
@dr_Acula: po weryfikacji sytuacji powracamy z informacją. Tak jak już przekazaliśmy w zgłoszeniu, my jako pośrednicy pomiędzy Tobą, a producentem musimy przekazać potrzebne dane, aby rejestracja przebiegła pomyślnie. Niemniej jednak anulowaliśmy już stare zgłoszenie i stworzyliśmy nowe. Numer zgłoszenia w systemie Bosch został przesłany w zgłoszeniu. Niebawem odbędzie się kontakt, w celu ustalenia terminu dostawy.
  • Odpowiedz
@dr_Acula: mój brat niedawno (w czerwcu) składał sobie kompa i też skorzystał z usług tej 'firmy'. Użeranie się z nimi to masakra. Sprzęt reklamowany w połowie czerwca został wymieniony na nowy dopiero na początku sierpnia.
Dobrze, że przekonałam go, żeby nie zamawiał usługi złożenia sprzętu, bo pewnie byłby dwa miesiące bez kompa. Albo i dłużej.
Współczuję Ci imam nadzieję, że nie jest to sprzęt pierwszej potrzeby.
Dobrze, że z nimi
  • Odpowiedz