Wpis z mikrobloga

Finlandia to najlepszy kraj do życia. Znajduję się w czołówce najszczęśliwszych krajów na świecie. To kraj który może pochwalić się najlepszym systemem edukacji na świecie. (spełnienie zawodowe i dobre wykształcenie dla prawie wszystkich dzieci) Ma niski procent bezdomności (poprzez przyznawanie mieszkań i aktywację na rynku pracy), a do tego bardzo wysokie płace. W wieku szkolnym większość czasu swoim dzieciom poświęcają ojcowie niż matki, przez co nie wychowują ich na #!$%@?. A to dzieki mądrym rządom i ich reformom. Odpowiednia opieka zdrowotna w razie choroby dla wszystkich. Niewielkie zróżnicowanie społeczne. Finlandczycy słyną z tego, że nie chcą niewiadomo jak się bogacić, ale chcą mieć przyzwoitą pracę i prowadzić sielskie, zwyczajne życie. + Uwielbiam ich skandynawski klimat. Tam na pewno bym nie przegrał życia. Taka typowa finka jest silna i przebojowa oraz szalenie skromna, nie to co p0lka. Ahh tyle stracić, ale mogło być gorzej
#przegryw #takaprawda
R.....9 - Finlandia to najlepszy kraj do życia. Znajduję się w czołówce najszczęśliws...

źródło: comment_ABeJ7CpoTA0de7enYqPxDsRtkHlWvHKW.jpg

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
@zycietokuj: Innowacyjne rozwiązania umożliwiające godzenie pracy zawodowej i obowiązków rodzicielskich oraz warunki pracy, nie ma dyskryminacji płacowej niezaleznie od płci oraz ułatwienia w prowadzeniu firmy i korzystne warunki dla przedsiębiorczości. Z tego co wyczytałem to to się przyczynia.
  • Odpowiedz
@Xvenowski: tak bardzo przystępni i spokojni, dlatego byśmy tam pasowali i mogli się z nimi socjalizować. A nie tak jak u nas disco polo na cały regulator i darcie się z drugiego pokoju: halyna dej mnje tego kotleta
  • Odpowiedz
@AgentGRU Mało ambitny wątek. Niedługo wracam do polszy i jeśli coś nie pyknie, to pierwszym emigracyjnym wyborem będzie Finlandia. Leży mi ten kraj i ogólny spokój. Jako Polak wiem, że z wieloma miejscowymi można znaleźć spoko kontakt i często okazuje się, że Polacy są lepiej postrzegani niż inne wschodnie narody.
  • Odpowiedz