Wpis z mikrobloga

@rmerrorlog: Wiem, ale trzeba jeszcze zgrać i przekonwertować dysku z windowsem do qcow2 a nie chciało mi się tego robić. No i to nie działa out of the box. Musisz jeszcze trochę zmian do systemu dorzucić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@rmerrorlog: Miałem VFIO bezpośrednio na rx480 (przy grafice hd530 z i5-6600) i z GVT-g. Z tego co słyszałem Ryzeny są średnio stabilne przy VFIO - mówię, bo pytasz się odnośnie dwóch grafik, więc pewnie integry nie masz.

Wracając:
Looking Glass do tego, jak działał rok temu mocno się zmienił, dostał patche wydajnościowe i nie tylko na NVidię przez co granie w 4K powinno być prawdopodobnie możliwe. No i w LG masz dwa
  • Odpowiedz
@HoshiYamazaki: Tak z ciekawości co to za skrypt do rx480, mi się karta nigdy nie podnosiła po restarcie(tez mam 480). I co z dźwiękiem przy LG, dłubałem softwarowo i nie dałem rady się pozbyć trzasków ()
  • Odpowiedz
z qemu masz wszystko w repo wiec pomijasz całą "kompilacje" a z libvirtem pomijasz całą konfiguracje gdzie wszystko wyklikujesz ( ͡° ͜ʖ ͡° )*

@rmerrorlog: Sam przekombinowujesz, musisz dodać moduły i kilka flag do kernela przy bootowaniu.
  • Odpowiedz