Wpis z mikrobloga

W ramach zrównoważonej mobilności chcę dbać o wszystkich użytkowników dróg. Dlatego po rozmowach z Wrocławskie Stowarzyszenie Motocyklistów podjąłem decyzję o dopuszczeniu motocykli na klasyczne buspasy. Ale kochani pamiętajmy, że przez klasyczne buspasy należy rozumieć wydzielone pasy ruchu, na których nie znajdują się torowiska. I takim właśnie jest odcinek na ul. Podwale (w okolicach Renomy) oraz ul. Robotniczej, który będzie dostępny do końca wakacji

#wroclaw
mroz3 - >W ramach zrównoważonej mobilności chcę dbać o wszystkich użytkowników dróg. ...

źródło: comment_Uf5SmZTMWTPBEeqB1ppCkk0RSPb5kCCS.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@styroslaw: a pogotowie gazowe, energetyczne ba nawet pojazdy stacji krwiodawstwa... trochę dziwne jakieś takie wybiórcze litanie wypisywać na znakach
  • Odpowiedz
@mroz3: po wakacjach polecam śledzić facebooka łysego, aby wiedzieć w które dni i godziny można buspasami jeździć. Źródła donoszą, że motocyklem - owszem - można, ale tylko na wstecznym.
  • Odpowiedz
@rybak_fischermann: Jak mówię była dyskusja na FB na którejś grupie o MPK i kłótnia o to czy te przepisy mają rację bytu. Ziomki się przerzucały argumentami z KRD i to jak zwykle w Polskim prawodastwie czystej odpowiedzi nie było.
To tak jak z kopertami od Vozilii. Wymalowali, a potem się okazało, że nie mogą. Mnie już nic nie zdziwi.
@mroz3: W Meksyku jest lepiej. Zmieniają w ciągu dnia
  • Odpowiedz
@mroz3: Na to nie mam dobrej odpowiedzi. Ja naprawdę nie mam nic przeciwko Buspasom jak są rozsądne. Zaraz coś o tym na Krakowskiej znowu napisze bo mnie rozwaliło na łopatki ;/
@rybak_fischermann: O dzięki ;) No właśnie tak to wygląda. Bardzo podobał mi się ten pomysł. U nas niestety nie do zrobienia na większości dróg.
  • Odpowiedz
Na pewno motocykliści będą jeździć TYLKO tymi buspasami xD

Chyba mam jakiegoś bana na tym profilu prezydenta, bo nie pojawia mi się w feedzie, tylko jakiś button „zapisz” mam :o
  • Odpowiedz