Wpis z mikrobloga

Mireczki, jaki #linux do starego laptopa (3GB RAM, Intel Pentium Dual Core T4400, 128GB SSD) dla totalnie nietechnicznej osoby? System posłuży w 99% do odpalenia przeglądarki (bankowość elektroniczna, Netflix, HBO Go). Myślałem nad Linux #mint z #xfce - czy to dobry kierunek?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ryzy_Wuj: bo kiedyś miałem problem np. ze starym sterownikiem na mint - podczas instalacji wykrywało, że to nie ubuntu - nie wiem po czym to ropoznawało bo zaorałem etc releaselsb ale c--j - nie chciało pyknąć.
  • Odpowiedz
  • 0
@Ryzy_Wuj ja tam na pierwszym roku studiów miałam taki stary laptop i mint działam spoko. Odpalałam na nim libre office i przeglądarkę i było spoko. Tylko nawet w przypadku nietechnicznych czy starszych osób apetyt rośnie w miarę jedzenia ;) ostatnio dziadkowie dostali mojego starego gamingowego kompa, żeby im internet szybciej chodził
  • Odpowiedz
@Ryzy_Wuj: obojętnie, to nie system będzie problemem ale właśnie przeglądarka z nowoczesnym netem w którym każda strona odpala 200 skryptów i zjada 100 mega ramu na samo wyświetlenie strony z tekstem.
  • Odpowiedz