Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +298
bibi__ +99
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
za tygodzień mam dwutygodniowy urlop i mój pracodawca każę mi przyjść w sobotę między pierwszym a drugim tygodniem urlopu. Argumentuje to tym że nie ma kto pracować, pilnie mnie potrzebuję bla bla i podobno urlop ma się tylko w dni pracujące od pon do pt, prawda to? Będę musiał wracać z urlopu na sobotę i znowu jechać na urlop? Chcę mi nawet dać 150 zl xD
#pracbaza #pytanie #niebieskiepaski #rozowepaski
Przepisy Kodeksu pracy przewidują odwołanie pracownika z urlopu wypoczynkowego i bezpłatnego. Nie precyzują katalogu przyczyn, w których pracodawca ma prawo odwołania z urlopu swojego pracownika. Art. 167 Kodeksu pracy mówi jedynie o odwołaniu tylko wówczas, gdy obecność pracownika w zakładzie pracy jest niezbędna i wymagana przez okoliczności nieprzewidziane w chwili rozpoczynania urlopu.
Poza tym ty jedziesz za granicę przecież i nie masz jak wrócić
Pracujesz normalnie w soboty? Masz to w umowie? Bo jeśli nie, to może się pocałować w anus
A jeśli to nie bait, to go wyśmiej.
źródło
@Arctic_Slav: XD wy macie takie pojęcie o przepisach, że ten tzw JANUSZ zna je dużo lepiej
@Cmee_: u januszexa xD no na prawdę warto tracić resztki szacunku dla samego siebie i w oczach innych (a głównie tego janusza, bo ten janusz już będzie wiedział że ma frajera przed sobą którym może pomiatać ile wlezie)
nie ma czegoś takiego jak "prosi", to jest biznes młotku
w odwrotnej sytuacji janusz będzie kazał się cmoknąć w pompkę