Wpis z mikrobloga

mirki co za p------a akcja..

za tygodzień mam dwutygodniowy urlop i mój pracodawca każę mi przyjść w sobotę między pierwszym a drugim tygodniem urlopu. Argumentuje to tym że nie ma kto pracować, pilnie mnie potrzebuję bla bla i podobno urlop ma się tylko w dni pracujące od pon do pt, prawda to? Będę musiał wracać z urlopu na sobotę i znowu jechać na urlop? Chcę mi nawet dać 150 zl xD

#pracbaza #pytanie #niebieskiepaski #rozowepaski
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@romusmily2: XD x2
w tym że nie szanujecie ani siebie, ani swojego czasu
mam swoją firmę i w życiu by mi do głowy nie przyszło żeby kogoś ciągać w jego czasie wolnym. Ale ja mam szacunek do siebie i swojego wolnego czasu xD a wy zwykłą mentalność niewolnika, nic poza tym. Ważne zeby kiero był zadowolony, polak-robak jest wtedy spełniony.
  • Odpowiedz
@RozowaZielonka @Rga79 @Radziox Rozumiem że dla niektórych to niepojęte, ale są firmy gdzie pracodawca dba o pracowników i dogaduje się z nimi lepiej niż tylko to co kodeks pracy nakazuje. W takim układzie, gdzie obie strony są zadowolone i nie potrzebują niczyjego bata by ze sobą współpracować, często na przemian oddaje się sobie różne przyslugi np. przyjdź do pracy mimo że nie musisz bo bardzo jesteś potrzebny, a w
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Rga79: kolejny, który ma problem z czytaniem i wyciaganiem wniosków. Jeśli ja komus oferuje dodatkowe pieniądze za jego czas, to nie różni się to w ogóle od sytuacji w której podpisuje z kimś umowę o pracę. Ja kupuję czyjś czas, ktoś mi go sprzedaje. Dzieje się to za obupolną zgoda. Dlatego nie dodawaj tu żadnych tekstów o wyzyskiwaniu. Właśnie dlatego tacy jak Ty nigdy nie przeskocza pewnego poziomu. Dla mnie
  • Odpowiedz
  • 4
@Radziox:

@memento_mori: tak ale w 90% przypadkow to tak nie wygląda, takie zachowanie jest popularniejsze na zachodzie a nie w tym chlewie xD

@Radziox: dobra, teraz rozumiem, że Ty nie rozumiesz. Generalnie na podstawie swojego doświadczenia zakładasz, że każdy pracodawca, to tyran. Najwidoczniej tez po prostu nie jesteś wart nic więcej, skoro tak Cie traktują i tylko u Janusza możesz znaleźć pracę.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@romusmily2: znam parę przypadków, w tym od znajomych jak traktują ich pracodawcy, a dobrzy są w swoim zawodzie ale maja zakodowane niewolnictwo w tych tegich głowach i daja sie j---ć przez januszy
  • Odpowiedz
  • 1
@Radziox: to już jest ich problem i ich mentalnosc. To, że ktoś poświęca się dla firmy/pracodawcy/zespołu (tzn. robi coś więcej niż sie od niego wymaga). Tak się wybiera lidera zespołu. Ale owszem, rzemieślnicy tez są potrzebni, którzy będą klepac swoją godzinowke. Wracając do Twoich znajomych - tak jak napisalem w Twoim kontekście - mają taką pracę na jaka zasługuja. Jeśli są skłonni do ogromnych poświęcen dla Janusza, to niech otwierają
  • Odpowiedz
  • 2
@pedros92: no to nie jest kwota, która jest warta przerywania urlopu, ale to dla mnie i Ciebie. Dla OP lub kogoś innego, ta kwota moze uratować tydzień życia. Ważne, że OP nie musi się na to godzić, ale może.
  • Odpowiedz
@romusmily2: ja p------e ale polaczki "jebiące na tego złodzieja" Cię zjadły i zwyzywali od niewolników a nawet nie przeczytali i nie zrozumieli tego co napisałeś. Współczuję wam pracy skoro myślicie, że każdy szef chce każdego pracownika w-----ć w dupę i normalne koleżeńskie relacje nie mogą istnieć na linii pracownik-pracodawca. Zastanówcie się kto tu jest mentalnie niewolnikiem jak wszędzie się doszukujecie tego, że szef na pewno kombinuje jak was wyzyskiwać i
  • Odpowiedz