Wpis z mikrobloga

mirki co za #!$%@? akcja..

za tygodzień mam dwutygodniowy urlop i mój pracodawca każę mi przyjść w sobotę między pierwszym a drugim tygodniem urlopu. Argumentuje to tym że nie ma kto pracować, pilnie mnie potrzebuję bla bla i podobno urlop ma się tylko w dni pracujące od pon do pt, prawda to? Będę musiał wracać z urlopu na sobotę i znowu jechać na urlop? Chcę mi nawet dać 150 zl xD

#pracbaza #pytanie #niebieskiepaski #rozowepaski
  • 49
@RozowaZielonka: nie wiem stary. Pójdziesz do pierwszej poważnej pracy, to może Ci się tok myślenia zmieni. Ja myślę np w kontekscie np swojego ojca, który prowadzi biznes. Czasami są sytuacje kryzysowe, gdzie samemu mu by zajęło 3x dłużej niż z partnerem. Jest w stanie to bardzo dobrze wynagrodzić, gdzie widzisz problem ?

@romusmily2: Pracuję dla ludzi i też ludzie dla mnie. Nauczyłem się jednego - szanować czas na wypoczynek.
Ściàganie
mirki co za #!$%@? akcja..

za tygodzień mam dwutygodniowy urlop i mój pracodawca każę mi przyjść w sobotę między pierwszym a drugim tygodniem urlopu. Argumentuje to tym że nie ma kto pracować, pilnie mnie potrzebuję bla bla i podobno urlop ma się tylko w dni pracujące od pon do pt, prawda to? Będę musiał wracać z urlopu na sobotę i znowu jechać na urlop? Chcę mi nawet dać 150 zl xD

@
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Pedalski_Wlamywacz_Dwa: Jeśli w okresie rozliczeniowym macie pracujące soboty to musisz brać na sobotę urlop. Jednak jeśli w wniosku tym na dwa tygodnie sobota nie jest uwzględniona znakiem tego masz wolną i niech #!$%@?. Poza tym ma psi obowiązek dać Ci dwa tygodnie. Jeśli masz być w sobotę to przerwał i musi dać Ci w innym terminie. Chyba że masz zaplanowany wypoczynek zorganizowany. Wtedy musi jeszcze dodatkowo bulić za to. Innymi słowy.