Wpis z mikrobloga

@sm_m: jest to do zrobienia chyba, z resztą teraz sobie usœiadomiłem że niepotrzebuje aż bardzo tego kosza w docku a stabilny system który mi się nie wysypie po jakimś czasie , na windows 10 nie zamierzam wracać już.
  • Odpowiedz
@Asussonicmasterr: Linux ma swoje wady, też kiedyś używałem Windows (ostatni 7, ale krótko, no i mam styczność z 10) i jakoś na Windows mam wrażenie, że to internet przegląda mój komputer a nie na odwrót (wiem, że to przesada ale tak sobie żartuje). Miałem też MacBooka, ale to było 13 lat temu i używanie go w tamtych czasach było dość problematyczne, w każdym razie MacOS jest fajny i bardzo podobny
  • Odpowiedz
@Asussonicmasterr: Zrób nowy wpis, sam nie używam Wine, więc pewnie nie pomogę. Kiedyś się starałem, ale stwierdziłem, że jest to zbyt problematyczne i lepiej znaleźć i nauczyć się linuxowych odpowiedników aplikacji windowsowych niż brnąć w Wine.
  • Odpowiedz
@sm_m: Zrobiłem, wszystko było ok a teraz cały czas że pakiety uszkodzone i  żadnego nie da sie ani naprawić ani zainstalować nowego masakra jakaś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sm_m: Nie , powiem ci że na linuksie problem jest wtedy , gdy chesz instalować grę z poza steam, bo na steamie mam pełno gier, które nie powinny działać na Linuksie, ale że jest proton i Steam Play to nie ma problemu, ta gra jest niestety z poza steam, a Wine mi działał tylko widocznie im się coś popsuło skoro te pakiety są uszkodozne, a przejście na windowsa nie wchodzi
  • Odpowiedz
@Asussonicmasterr: Próbowałem, chciałem w Quake Champions pograć bo kiedyś byłem zapalonym graczem w Quake 3 i jak była beta to zainstalowałem na chwilę Windows (mój PC spełnia wymagania z dużą nawiązką) i działało pięknie. Teraz na Steam i protonie jest niegrywalne (gra się przycina za każdym razem jak jakiś nowy obiekt się pojawi na ekranie). Wiem, że jest sporo gier, które działają dobrze i trochę w natywnych wersjach, ale ja
  • Odpowiedz
@sm_m: No widzisz, coś za coś, ja np wybieram wolność bez telemetrii i mam świadomość pewnych ograniczeń , przez 3 miesie siedziałem na windows 10 tylko po to żeby wiedzieć czego dokładnie używam i wyszło że 4 , 5 gier na steamie opera plus dodatki i coś tam jeszcze i ok ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz