Aktywne Wpisy

Dziś na potańcówkach każdy opowiadał że był na wakacjach w chinach w kenii w singapurze fajnie ja byłam k---a w kłodzku

golomb13 +184
źródło: G1gWMifaoAUjTM4
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: G1gWMifaoAUjTM4
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Czekam na lawetę .
350km od domu. 350 km do celu. ¯_(ツ)/¯
Seat Ibiza 2011 1.6 TDI (141tys.km przebiegu) w 2016 już jebnął jeden wtrysk, identyczne objawy. Naprawa (nowy wtrysk) adaptacją programowanie i robocizna + nowy wtrysk =1800zl.
Kończy się moja wiara w diesle. ¯_(ツ)/¯
#motoryzacja #samochody
źródło: comment_rsUZiZ3aqr0byyHXLhksX5xuxqEYFsaU.jpg
Pobierz@snwptest: no niestety, czasy bezawaryjnych TDI się skończyły. Solidny mały Diesel to 1.6Hdi\TDCI, albo 1.5Dci 110KM.
@Zielony34: potwierdzam. Przejeździłem 13 lat bez awarii i 300 tysięcy km. A spalanie jakie piękne. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Palukczo: jak się zmienia olej co 10 tysięcy, nie co 15 jak p------ą na forach Renault, to nie ma problemów z panewkami. Te silniki w dużej Lagunie III kręcą po 400 tysięcy bez awarii, FAP tam też jest bezobsługowy. Wersja 110km jest poprawiona. Pomimo jednak tego,
Poza tym takie rzeczy niestety powinno się wymieniać kompletami, bo skoro 1 wtrysk pada to zaraz padnie kolejny... ale niestety, to koszty takie jak pół auta. Weź tu mądrze wybierz.
@janushejro: nie wiem, w jaką kwotę celujesz, ale polecam klasyczne F4RT od Renault, czyli 2.0T od 170-204KM. Kapitalnie się to gazuje, a dynamikę możesz sobie na YT zobaczyć.
@RzaoPaulo: bardzo udany silnik w tej pojemności, to 1.6 Multijet od Fiata 105KM.
@koleszka2000: od 2008r bodajże wszystkie Diesle są robione w kooperacji z Nissanem należącym do Renault. Owoc takiej współpracy, to 2.0Dci, która zawstydza bezawaryjnością i kulturą pracy TDi, czy HDi od konkurencji z tych roczników. Wersje 130 i 150KM fajnie się mapują i spokojnie pod 170 i 190KM idzie z nich zrobić bez uszczerbku na trwałości
@Insane_Mike: gdybyś miał z 5k więcej, to od strzał poleciłbym Lagunę III 2.0T 204KM. Szukaj Megane III z 2.0Tce 180KM, może coś wyrwiesz. Solidne samochody.