Słuchajcie, miałam bardzo dziwną sytuację wczoraj. Poszłam wieczorem się kąpać i jak sobie klapnęłam do wanny i zaczęłam się polewać wodą, to zaczęłam mieć mroczki najpierw na lewym oku, a po chwili na prawym. Potem zrobiło mi się biało przed oczami, lekkie mdłości i ból głowy. Szybko się wymyłam i wyszłam. Nie myłam się pod gorącą wodą, raczej letnią.
Usiadłam na kanapie i wszystkie objawy przeszły, ale czułam się trochę jakbym była w innym świecie. Po paru minutach przeszło i to, więc poszłam zrobić kolację. Zjadłam i położyłam się do łóżeczka z serialem. W pewnym momencie chciałam się podrapać i zauważyłam, że nie czuję lewej dłoni. Potrafię nią sprawnie ruszać, ale nic nie czuję na opuszkach palców, a potem przeszło na całą dłoń. Potem czułam jakbym miała cała rękę zdrętwiałą. Trwało to jakieś 5 minut, a po tym masakrycznie rozbolała mnie głowa nad prawym okiem. Nie chciałam brać tabletek, więc poszłam spać. Dzisiaj wszystko jest okej, ale ból głowy mam od razu jak wstałam.
Co to może być? Nigdy wcześniej nie straciłam czucia w żadnej części ciała.
@konsumatumest: ja, po takich objawach bym #!$%@?ł na sor, ale co tam, nie czuję ręki, objawy jak przy udarze więc... Cyk, serialik i do spania XD ciesz się, że się w ogóle obudziłaś.
@konsumatumest: hej, zdarza mi sie cos takiego - opis idealnie pasuje. U mnie utrata czucia zawsze wystepuje przed migreną. Migrena zawsze przychodzi w momencie odprężenia po stresie/wysiłku fizycznym. Mam tak od 7 roku zycia, obecnie mam 33 lata. Diagnozowano mnie neurologicznie łącznie z rezonansem i okulistycznie. Przyczyna jest jednak kardiologiczna, na co wpadla jedna madra pani doktor - mam dziure w przedsionku serca, przy stresie/wysilku krew wyplywa bokiem niedotleniajac mozgu. Efekt
@BQP: to nie było tak, że przestałam czuć rękę XD normalnie nią ruszałam, miałam tyle samo siły, ale przez chwilę mogłam sobie #!$%@?ć palca siekierą i bym tego nie poczuła pewnie. trwało to tylko parę sekund i dotyczyło tylko palców. cała ręka mi zdrętwiała na parę sekund.
@Waleczny_ramol: ja mam stwierdzone szumy serca, ale lekarze mają #!$%@? i powiedzieli, że są na tyle delikatne, że #!$%@?. mój brat też miał dziurę w sercu, ale jemu sama się załatała jak zaczął dorastać. powodzenia mirku!
@konsumatumest: Wyglada to na migrenę, kolejność występowania objawów jak w przypadku „mojej” migreny. jeśli pierwszy raz Ci się zdarzyło to lepiej udaj się do neurologa albo na izbę przyjęć jeśli objaw się powtórzy zanim trafisz do neurologa ;)
@konsumatumest: Udary zdążają się i w wieku 21 lat także to nie jest reguła. Generalnie życzę zdrowia i ja bym starał się na twoim miejscu zrobić te badania jak najszybciej. Głupota było w takim wypadku iść spać bo w sumie wszystkie objawy niby wskazują na udar niedokrwienny a tam najważniejsze są pierwsze godziny
Nie myłam się pod gorącą wodą, raczej letnią.
Usiadłam na kanapie i wszystkie objawy przeszły, ale czułam się trochę jakbym była w innym świecie. Po paru minutach przeszło i to, więc poszłam zrobić kolację. Zjadłam i położyłam się do łóżeczka z serialem. W pewnym momencie chciałam się podrapać i zauważyłam, że nie czuję lewej dłoni. Potrafię nią sprawnie ruszać, ale nic nie czuję na opuszkach palców, a potem przeszło na całą dłoń. Potem czułam jakbym miała cała rękę zdrętwiałą. Trwało to jakieś 5 minut, a po tym masakrycznie rozbolała mnie głowa nad prawym okiem.
Nie chciałam brać tabletek, więc poszłam spać. Dzisiaj wszystko jest okej, ale ból głowy mam od razu jak wstałam.
Co to może być? Nigdy wcześniej nie straciłam czucia w żadnej części ciała.
#zdrowie #medycyna
Komentarz usunięty przez moderatora