Aktywne Wpisy
lord-nihilus +223
pogop +212
Wtem! Na grupie, gdzie artyści sprzedają swoje obrazy XD
#madki #pieluszkowezapaleniemozgu #heheszki #humorobrazkowy #malarstwo #sztuka #art #obrazy
#madki #pieluszkowezapaleniemozgu #heheszki #humorobrazkowy #malarstwo #sztuka #art #obrazy
Cieszę się jak dziecko co dostało walkman na komunię.
@Jestembogaty: Jak zabijesz kogoś przekraczając granice obrony koniecznej to masz szanse oglądac świat zza krat nawet, gdybyś to zrobił dupą.
@KubaJam: To z praktyki?
Czy to oznacza, że obrona bronią w Polsce jest limitowana do 1x w życiu?
@RatKing: racja, można też powiedzieć - po co komu samochód skoro są taksówki...
możesz nie wiedzieć, ale na strzelnicy liczą średnio 4x więcej za każdy strzał niż to jest warte, dodatkowo często chcą opłat za instruktora no i dodatkowo opłata za wejście na strzelnicę... mając swoją b--ń masz jednorazowy większy wydatek, ale później im więcej strzelasz tym taniej wychodzi...
O roznicach w zastosowanii broni napisalem sam, ale jest to wciaz narzedzie sluzacw glownie do swojej pierwotnej funkcji, poza tym zabic mozna i zabawka dziecieca. Bron palna ma jedno zastosowanie, ktorego byc fanem jest duzym zboczeniem malych mentalnie ludzikow. Jara was potega, ktora trzymacie w rekach, moc latwego odebrania zycia, chocby w obronie wlanej. Takie pobudki
@RatKing: tak coś czułem, że poważna, konstruktywna rozmowa na argumenty będzie tu waleniem grochem o ścianę i przegra z hurr durr nóż wynaleziono XXX tysięcy lat temu i wciąż się tak samo używa
spróbowałem, mam czyste sumienie...
@RatKing: oczywiście że można strzelać na strzelnicy. Tak samo jak można nie kupować auta tylko jeździć taxi :)
@WolnoscRownoscBraterstwo: chyba dziś się widzieliśmy (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@bardzoprosz3: dziś parę rzutek mi się udało ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zapytany został o to przedstawiciel PZSS i faktycznie powiedział, ze broni użyć można w odparciu bezpośredniego, bezprawnego ataku. Jednak jest to równoznaczne z utrata pozwolenia na b--ń do celów sportowych czy kolekcjonerskich. Niby nie do tego służy to pozwolenie.
Z drugiej strony, zabić można i krzesłem, ale nigdy nie słyszałem, żeby
Z ciekawości - czy mundurowi w Polsce mają podobne konsekwencje po użyciu broni?
Pan z PZSS mówił, ze można b--ń wykorzystać (postraszyć) i później najlepiej jak najszybciej samemu zadzwonić na policję, ze taka sytuacja się wydarzyła nim ta druga strona zadzwoni i opowie bajki o kimś wymachującym bronią.
No patrz, a tysiące osób w Polsce używa tych narzędzi do rozrywki xD Ale głodnemu chleb na myśli... Swoimi nienawistnymi wpisami udowadniasz, że nie nigdy nie powinieneś mieć możliwości posiadania broni palnej. W porządku, czuję się bezpieczniej.