Czy wy też zaobserwowaliście, że przy badaniu ciśnienia w krwiodawstwie zawsze jest ono idealne? Podczas rozmowy ze znajomymi doszliśmy do wniosku, że wszyscy zawsze mają tam idealne ciśnienie przynajmniej jeśli chodzi o #bydgoszcz . Może czas na jakąś teorie spiskową? ( ͡º͜ʖ͡º)
@DzieckoNaLato: ty, bo normalnie mam ciśnienie lekko za niskie, ale parę dni temu byłem na badaniach w Bydgoszczy (do szkoły potrzebowałem) właśnie to mi idealne akurat wyszło jak mi pielęgniarka mierzyła xD
@DzieckoNaLato: zależy od lekarza. U mnie w miejscowości gość mierzył w 3 sekundy ciśnienie i każdy miał 120/80 :). Jak przekroczył 150 lat to chyba w końcu dał sobie spokój i teraz już normalnie jakiś młody ziomek mierzy.
@DzieckoNaLato nope, mnie kiedyś zdyskwalifikowali przez zbyt niskie, a co zabawne zawsze mam tam trochę wyższe niż normalnie u lekarza bo się ekscytuje oddaniem krwi XD
@DzieckoNaLato chociaż fakt faktem że lekarz 3 razy próbował z nadzieją, że jednak będzie wyższe i mnie nie zdyskwalifikuje z takiego głupiego powodu ( ͡º͜ʖ͡º)
@DzieckoNaLato: Nope... ciśnienie jak u trupa, dopiero po chwili ogarnęliśmy, że nie chciało mi się bluzy zdjąć i podwinięty rękaw uciskał rękę, bluza zdjęta i było dobre
Ja ogólnie kiedyś miałem nadciśnienie, ale nie leczyłem. Po czasie zacząłem oddawać krew dość często i zawsze było książkowe więc byłem przekonany że jest ok, ale dziś mnie z nóg ścięło, takiego bólu głowy w życiu nie miałem. Nie widziałem ekranu telefonu ani telewizora a przed oczami plamy, dopiero wieczorem jak po mimo ketonalu max i trzech ibuprofenach glowa nie przestała bolec
@DzieckoNaLato @Pangia: mój kumpel lat 15 ma 170/85 ale k---a 180-85 to o j--------e xD
Ja ogólnie dwa lata temu miałem lekkie nadciśnienie teraz normalnie mam 120/60 ale często pije #yerbamate , więc całkiem często to mam tak 150/65 - 160/70
@grzmiel_psycho no ja zawsze miałem tak ok 140/80 ale dziś chyba jakiś error xD przestraszyłem się, bo dwa lata temu znajomy 26 lvl spadł z rowerka na zawał.
@DzieckoNaLato: ciśnienie skurczowe nie jest tak groźne jak rozkurczowe. (Pierwsze jest skurczowe) długotrwałe szkodzi chyba to drugie. Do lekarza iść nie po tabletki ale po przyczynę takiego stanu. Leczyć przyczynę a nie jak to się w Polsce przyjęło objawy. Może jakiś Mirek lekarz się wypowie, ja jestem mechanikiem:d
@DzieckoNaLato: prawdopodobnie nie genetyka tylko zazwyczaj zawsze jest inna przyczyna - stres, nerwica, stymulanty, nikotyna - różne są przyczyny, ale może u ciebie serio jest to przez geny xD
Zabawa z AR-15 na strzelnicy, a potem do baru na 4 piwka i powrót do domu samochodem ( ͡º͜ʖ͡º) Zaczyna mi się coraz bardziej podobać w tej Ameryce ( ͡º͜ʖ͡º)
#krwiodawstwo #krew #rckik #zdrowie #teoriespiskowe
@Cockatrice
@konrad7348988
@Pangia
@grzmiel_psycho
Ja ogólnie kiedyś miałem nadciśnienie, ale nie leczyłem. Po czasie zacząłem oddawać krew dość często i zawsze było książkowe więc byłem przekonany że jest ok, ale dziś mnie z nóg ścięło, takiego bólu głowy w życiu nie miałem. Nie widziałem ekranu telefonu ani telewizora a przed oczami plamy, dopiero wieczorem jak po mimo ketonalu max i trzech ibuprofenach glowa nie przestała bolec
Ja ogólnie dwa lata temu miałem lekkie nadciśnienie teraz normalnie mam 120/60 ale często pije #yerbamate , więc całkiem często to mam tak 150/65 - 160/70